Çırağan Heykel Galerisi’nde Hayal Et Yapılar Projesi

Tarihler: 14 Eylül 2010 Salı ~ 19 Ekim 2010 Salı

Yer: Çırağan Palace Kempinski Sanat Galerisi

Adres: Çırağan Cad. No:32 Beşiktaş İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 326 46 46

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 14, 2010 ~ Eki 19, 2010

Çırağan Heykel Galerisi’nde Hayal Et Yapılar Projesi

Çırağan Palace Kempinski’nin 15 Haziran’da otel bahçesinde açtığı Heykel Galerisi’nin ikinci sergisi, İstanbul’un tarih boyunca geçirdiği yıkımlar ve yeniden yapılmaları, seçilmiş 12 yapı üzerinden tartışmaya açan “Hayal-Et Yapılar” projesi.

İTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Turgut Saner danışmanlığında, mimarlar Cem Kozar ve Işıl Ünal’ın çalışmalarıyla gerekleştirilen proje, kentlilerde yıkıma karşı bir duyarlılık oluşturmayı hedefliyor. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın da desteklediği projede, tarih araştırmaları sonucu elde edilen bilgiler üzerinden yapılar, bilgisayar ortamında üç boyutlu olarak canlandırılıyor.

Heykel Galerisi’ne konacak “üç boyutlu yerleştirmeler” ve üzerlerindeki bilgi metinleri, Çırağan Sarayı’nın 18. yüzyıldan bu güne geçen döneminin katmanlarını üst üste getirecek ve tarihe ışık tutacak.
Projede yer alan diğer yapılardan bazıları ise 1930`larda Taksim Gezi Parkı için yıkılan Taksim Kışlası, parçalarına hâlâ rastlanan Galata Surları, 1934’te yanan Darülfünun. Seçilmiş 12 yapının içinde, sadece Eski Çırağan Sarayı yeniden yapılmak üzere (1857’de) yıkılmış. Projenin ilk ayağı olan bu sergide diğer 11 yapı da panolarda görülebilecek.

“Hayal-et Yapılar” 19 Ekim 2010 tarihine kadar Çırağan Palace Kempinski, Doğu Bahçesi’nde ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT