Daniel Colagrossi’nin projesi, gurme yemekleri tasvir etmek üzerinedir ki, bunlar bazen yemeğin hazırlanma aşamasının da çizimleri olarak karşımıza çıkar. Onun resimleri, yemek pişirme eyleminde belli bir zevki yansıtır.
Tüketicilerin gittikçe daha fazla dondurulmuş köfte ve diğer konserve yiyeceklere alıştığı bir dönemde, Daniel Colagrossi hazırlanmış bir yemeğin sadelik ve şıklığını, bizi çevreleyen besinlerin doğasını, bunların bize verdiği zevki ve ortaya çıkan tatları hatırlatmaya yönelir.
Daniel Colagrossi, Notre Dame de Sion Fransız Lisesinde, kendi yaptığı yüz civarında yemek resmini, tarifleri eşliğinde sergileyecektir.
İstanbul ve İzmir’de birkaç fotoğraf sergisi açmış olan Daniel Colagrossi, Türkiye’yi iyi tanımaktadır. 2011’de ise, Türk mutfağında en çok kullanılan baharat ve malzemelerle hazırlanmış Fransız yemeklerinin tariflerini verdiği « Alafranga Türk Sofrası » adlı resimli kitabı yayınlamıştır.
Sergi, 23 Ekim'den 30 Aralık 2014’ye kadar (pazar günleri hariç) her gün 11.00-18.00 arası; gösteri ve konser günleri ise saat 20.00’ye kadar gezilebilir.