Clem Peltier’nin Son Dönem Resimleri

Tarihler: 11 Mart 2013 Pazartesi ~ 31 Mart 2013 Pazar

Yer: Teşvikiye Sanat Galerisi

Adres: Şakayık Sok. Marta Apt. 49/3 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 241 65 35

Faks: 0212 246 67 68

E Posta: tesvikiyesanatgalerisi@gmail.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 11, 2013 ~ Mar 31, 2013

Teşvikiye Sanat Galerisi 9-31 Mart tarihleri arasında Belçikalı çağdaş sanatçı Clem Peltier’yi ağırlıyor. İtalya, Amerika, Fransa, Kanada, Ukrayna, Japonya, Almanya, Çin, İsveç, Arjantin, İrlanda, Malezya, İsviçre, Avustralya gibi dünyanın pek çok yerinde sergiler açan; ARCO Madrid, Art Basel, Art Basel Miami Beach, Art Cologne, Art Forum, CIGE, Contemporary Art Fair, FIAC, shContemporary gibi önde gelen sanat fuarlarına katılan Peltier’yi yakından tanıyan sanatçılar onu “ışığın üstadı” (meester van het licht) olarak tanımlıyor.

Peltier, resimlerinin kaynağını şöyle anlatıyor: “Benim ilham kaynağım gezdiğim ve gördüğüm ülkeler. Okuduğum kitaplar. Hadewijck‘ten Marx’a, Wittgenstein’den Rumi’ye kadar çok kişiyi okuyup anlamaya çalıştım. Onlarla adeta konuştum. Gördüklerimi ve okuduklarımı resimlere yansıttım. Renk ve ışığı ahenk içinde birleştirmeye çalışmamda, 16 yaşımda Türkiye, Magreb ülkeleri (Fas, Tunus, Cezayir) ve Balkan ülkelerine yaptığım gezinin etkisi oldu. Farklı kültürler görme ve tanıma arzum beni adeta bir seyyah durumuna soktu. Çin, Hindistan, Tibet, Mısır gibi ülkeler beni büyülediği gibi Eski Yunan, Antik Çağ, Maya ve İnka kültürleri bana hayat verdi.”

Sanatında Türkiye dahil farklı coğrafyaları ve kültürel manzaraları ele alan Peltier’nin çarpıcı son dönem resimleri 9 Mart 2013 tarihinden itibaren Türkiye’de ilk kez Teşvikiye Sanat Galerisi’nde görülebilir. Tüm sanat izleyicilerini açılışa bekliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT