Çocukların Gözünden, Dilinden, Objektifinden Çevre Fotoğrafları Sergisi

Tarihler: 25 Mayıs 2012 Cuma ~ 03 Haziran 2012 Pazar

Yer: Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi

Adres: Battalgazi Mah. Kubbe Cad. No:8 Sultanbeyli İstanbul İstanbul

Telefon: 0216 483 90 97

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 25, 2012 ~ Haz 3, 2012

Çocukların gözünden, dilinden, objektifinden Çevre Fotoğrafları Sergisi

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri “İnsan Neyi Korur? –Çevre Projesi” olarak, “İnsan sevdiği şeyi koruyorsa, o zaman korunmasını istediklerimizi çocuklara sevdirelim ve hep birlikte koruyalım” diyerek 2009 yılında yola çıktı.

Bu kapsamda, Sabancı Üniversitesi öğrencileri; 3 yıldan bu yana çocuklara doğayı sevdirerek, onları doğanın içindeki rollerini almaya davet etti.

2011-2012 yılında ise, Sabancı Üniversitesi’nden gelen 12 kişilik gönüllü ekibi, Sultanbeyli ilçesindeki Akşemsettin İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören 4. sınıf öğrencilerine çevre bilinçlendirme üzerine eğitimler, etkinlikler ve oyunlar tasarladı. Çocukların çevrelerine daha dikkatli bakmalarını, sorgulamalarını sağlamaya çalıştılar. Çocuklara fotoğraf çekmeyi öğreterek çevrelerindeki problemlerin farkına varmalarını sağladılar. Çocuklar hayatlarını geçirdikleri semt olan Sultanbeyli’de kendilerini rahatsız eden çevre sorunlarını sorguladı ve fotoğrafladılar. Düzensizlik, hava kirliliği, su kirliliği, çarpık kentleşme gibi birçok farklı konu vardı dikkatlerini çeken.

Ardından Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nde kentin tüm karmaşasının arasında, evlerinin çok da yakınında bir cennet olduğunu gördüler. Hayallerindeki bahçenin içinde bitkilerle ilgili eğitim aldılar ve bahçede hayran kaldıklarını fotoğrafladılar. Yakın çevrelerini de böylesine güzelleştirmek için yollar aradılar.

Proje süresinde sadece çocuklar değil, üniversite öğrencileri de yepyeni dünyalarla tanıştı. Yıl boyunca gösterilen emeğin sonucunda gurur duydukları bir sergi gerçekleştirecekler. 23 Mayıs – 3 Haziran tarihleri arasında Sultanbeyli’deki Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gezilebilecek serginin açılışı ise 23 Mayıs Çarşamba günü saat 13:30’da olacak.

Sultanbeyli ilçesindeki tüm ilköğretim okulu öğrencilerinin ve velilerin davet edildiği sergi açılışına proje süresince yaşadıkları her anın videolarından oluşan film gösterimi de renk katacak. Hemen ardından çocuklar, çevreye karşı duydukları sevgilerini anlatmak için yazdıkları şarkılarını seslendirecekler.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT