Come-in. Almanya'da Çağdaş Sanat Aracı Olarak İç Mekan Tasarımı

Tarihler: 25 Mayıs 2012 Cuma ~ 15 Temmuz 2012 Pazar

Yer: Rezan Has Müzesi

Adres: Kadir Has Üniversitesi, Cibali - İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 533 65 32

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 25, 2012 ~ Tem 15, 2012

“Come-in. Almanya'da Çağdaş Sanat Aracı Olarak İç Mekan Tasarımı” başlıklı sergi, sanat ile tasarım arasındaki ilişkiyi sorguluyor. Sergide, 25 sanatsal sunumda nesneler, heykeller, mekân enstalasyonları, videolar ve bunlara ek olarak bir katalog yer alıyor.

İlk bakışta bulundukları yerlerde, net ve belirgin olan şekilleriyle mobilya, lamba veya iç mekan objeleri olarak algılanan eşyalar, objeler ve diğer nesneler, ikinci bakışta insana rahatsız edici, çok renkli, abartılı gelebiliyorlar. Fazlasıyla onları algılama biçimimize ya da iletişimsel bir olaya yönelik gibiler. Daha çok bazı dekorasyon veya mimarlık öğelerince belirlenmiş durumlara ait bir fikir, bir taslak veya bir duygu olabiliyorlar.

Popüler bir yaklaşımla tasarım öğeleri diye tanımlayabileceğimiz eşyaların dizaynı öncelikli olarak yüzeysel işlevlere indirgeniyor, bu yapılırken de dikkat belirli alanlara ve o alanların yapısına yöneltiliyor. Bu şekilde işlevselliğin dışında kaldıkları için uygulamalı sanatın kriterleri dışında da kalan, çeşitli alanlar ortaya çıkıyor. İç mekan seçimleri sayesinde tarihsel, otobiyografik ve estetik-eleştirel noktalarla bir bağlantı kurulabiliyor.

Come-in sergisinin bir diğer amacı ise, serginin açıldığı ülkelerde, o ülkede gerçekleştirilmiş ve serginin konusuyla benzer bir şekilde tartışan en az bir sanatsal sunumun da sergide yer almasıdır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT