Contemporary Istanbul Art Fair

Tarihler: 16 Ekim 2008 Perşembe ~ 19 Ekim 2008 Pazar

Yer: İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonları

Adres: Harbiye İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 16, 2008 ~ Eki 19, 2008
Contemporary İstanbul’un geniş kapsamlı etkinlikleriyle İstanbul artık tüm Dünya’da Çağdaş Sanatın Yeni Çekim merkezi!
Sanatseverler Ekim’de Contemporary İstanbul’da buluşacak!
Uluslararası çağdaş sanat dünyası ve Türk sanatseverlerin merakla beklediği Contemporary İstanbul, 16 - 19 Ekim tarihleri arasında, Akbank Private Banking sponsorluğunda, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonları’nda gerçekleşecek.
Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Contemporary İstanbul, Türkiye’de bugüne kadar yapılan en geniş kapsamlı “çağdaş sanat etkinliği”nden biri olarak İstanbul’un kültürel ve sanatsal yaşamını dünyaya açmaya devam ediyor. Bu seneden itibaren Contemporary İstanbul’un ana sponsorluğunu üstlenen Akbank Private Banking’in desteği 2010 yılına kadar devam edecek.
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti’nin desteği ile yürütülen ve 2008’de, 90’ı yabancı, 148’i yerli 238 sanatçının eserlerine yer verilen Contemporary İstanbul genç sanatçılardan oluşan inisiyatiflerle ülkemizdeki çağdaş sanatın en çarpıcı örneklerini sunacak.

Andy Warhol da Contemporary İstanbul’da...
Kervansaray, 5533, URA, Hafriyat gibi sanatçı insiyatiflerinin yanı sıra dünya çapında isimleri de Contemporary İstanbul kapsamında görmek mümkün olacak. 2007 yılındaki 410 milyon USD tutarındaki satışları ile dünyada 1. sıraya oturan Andy Warhol’un yanı sıra, Ansen, Semiha Berksoy, İnci Eviner, Kezban Arca Batıbeki, Ahmet Ertuğ, İrfan Önürmen gibi adı çağdaş sanatla özdeşleşmiş sanatçılar etkinlikte yer alacak isimlerden bir kaçı…
Artscape Magazine (New York), Next Level Magazine (Londra), ArtChronika (Moskova), Asian Art News (Hong Kong), Flash Art International (Milano), Brownbook Magazine (Dubai) gibi dünyanın önde gelen sanat yayınlarına da Contemporary İstanbul süresince ulaşma imkanı olacak.
Contemporary İstanbul, sosyal etkinlikleri ile de göz doldurmaya, farklı kültürleri kaynaştıran tüm sanat etkinliklerini sahiplenmeye devam edecek. Contemporary İstanbul’un ilk sosyal etkinliği olan, Bulgaristan etnik müziğini yeniden yorumlayan ChalgaBand Konseri, Ümraniye Meydan Alışveriş Merkezi’nde 11 Ekim Cumartesi günü 18:30-20:00 saatleri arasında gerçekleşecek.
Bu yıl 50 bini aşkın kişinin ziyaret edeceği öngörülen Contemporary İstanbul, çarpıcı sanat eserleri, sosyal etkinlikleri, yıl boyu sürecek sanat projelerinin yanı sıra etkinlik süresince de farklılığını ortaya koyacak. Küçük ziyaretçilerin, Pinokyo Işıl ve TEİS anaokullarının katkılarıyla “ArtKids” projesi kapsamında, ailelerinden bağımsız olarak etkinliklere katılmaları, çağdaş sanatla buluşmaları sağlanacak.
Contemporary İstanbul, sosyal sorumluluk projelerine de imza atıyor..
16 Eylül’de Contemporary Istanbul Dialogues adı altında, Akademie der Kunste Berlin’in sanat direktörü Johannes Odenthal, Tagesspiegel gazetesi sanat editörü Nichola Kuhn ve İstanbul Modern Müzesi şef küratörü Levent Çalikoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen çağdaş sanatın her yönüyle ele alındığı konferans, Can Elgiz’in de bulunduğu panel ile son buldu. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, Contemporary İstanbul süresince (16 – 19 Ekim) elde edilecek giriş gelirlerinin belirli bir bölümü, Darüşşafaka Eğitim Vakfı’na bağışlanacak. Eğitime ve çağdaş sanatın gençlerle olan ilişkisinin öneminin bilincinde olan Contemporary İstanbul, Darülşafaka Eğitim Kurumu öğrencilerinin etkinliği ziyaret etmelerini, çağdaş sanatı yakından tanımalarına imkan yaratacak.

İstanbul’un portresi tüm dünyayla buluşacak!
Sanat etkinliklerini yıl boyu sürdürecek olan Contemporary İstanbul’un Ocak ayında gerçekleşmesi planlanan OneShot sergisi de yıl boyu sürecek olan önemli etkinliklerden bir diğeri. Alexander Berg’in daha önce New York ve Pekin’de de gerçekleştirdiği bu proje, sokaktan geçen insanların tek anda, tek karede yakaladığı portre fotoğraflarının çekilmesi ve sergilenmesinden oluşacak. Berg’ün kullandığı fotoğraf filmlerinin üretiminin durdurulmuş olması ise bu projeyi özel kılan bir diğer yanı.. Bu özel etkinlikle İstanbul’un portresi, Contemporary İstanbul aracılığıyla tüm dünyayla buluşacak.
Akbank Sanat, Borusan Art Center, Doğançay Müzesi, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Ekavart.tv, İstanbul Modern, Proje 4L, Sabancı Müzesi, santralistanbul, Devlet Resim ve Heykel Müzeleri Derneği, bu yıl Contemporary İstanbul bünyesinde yer alarak, Türkiye’de çağdaş sanatın gelişmesi ve desteklenmesinde kendilerinin de pay sahibi olduklarını göstermenin yanı sıra projeleriyle de etkinliği zenginleştirecekler.



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT