Damla Özdemir - Yeni Vucut/Fresh Flesh

Tarihler: 01 Mart 2013 Cuma ~ 31 Mart 2013 Pazar

Yer: Galeri İlayda Tesvikiye

Adres: Hüsrev Gerede Cad. No:37 34330 Tesvikiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 227 92 92

Web: http://http://www.galleryilayda.com

E Posta: info@galleryilayda.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 1, 2013 ~ Mar 31, 2013

Sergiye ismini veren "Yeni Vücut" kavramı, Damla Özdemir'in kolajlarında kullandığı kadın imajlarının, kendi müdahalesiyle başkalaşma ve dönüşüm sürecini vurguluyor. Bu imajları bilinçaltının yönlendirmesiyle özgün biçimde kullanan sanatçı, her birini ahşap katmanlara yerleştirerek onlara üç boyutlu yeni vücutlar kazandırıyor.

Çalışmalarında, organik bağlarından koparılmış kadın, erkek ve hayvanların temsillerine ve toplum içindeki algılanış biçimlerine yer veriyor. Onların kendilerini gerçekleştirme ve "kendi olma" süreçlerini sorguluyor. Genel olarak kadın ve erkeğin toplumda önceden belirlenmiş normlara göre hareket etmesini eleştiriyor. İşlerinde özellikle kadının benlik arayışları göze çarpıyor. Sanatçı, kadın üzerinden yaptığı anlatıma, "erkeği" de dahil ederek ilerliyor. Aslında ulaşmak istediği denge, çalışmalarında parçalar halinde görünürlük kazanıyor. Kadın içindeki bir parça erkeğin; erkek içindeki bir parça kadının, birbirlerinden yararlanmadan, bir bedeni birlikte kullanıp, birbirlerinden beslenmesini hayal ediyor.

Sanatçı belki de cevabına hiçbir zaman ulaşılmayacak bir soruyu devamlı, farklı şekillerde ve sıralamalarla sorar gibi: Yeni vücut orijinali taşımak için yeterli verilere sahip midir?

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT