Daniel Canogar - Vortex

Tarihler: 10 Eylül 2013 Salı ~ 05 Ekim 2013 Cumartesi

Yer: artON

Adres: Şair Nedim Cad., 4, Akaretler Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 259 15 43

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 10, 2013 ~ Eki 5, 2013

artON, İstanbul Bienali’ni ‘new media art’ın dünya çapındaki ismi Daniel Canogar ile karşılıyor.

artON, İstanbul Bienali'ne paralel olarak, sezon açılış sergisini 'new media art' denilince akla ilk gelen isimlerinden Daniel Canogar'ın Türkiye'deki ilk solo sergisiyle gerçekleştiriyor.

Geçtiğimiz yıl, Daniel Canogar'ın “Spin” adlı enstalasyonuna Contemporary Istanbul'daki standında yer veren artON’un galeri mekanında gerçekleşecek sergi 10 Eylül – 5 Ekim tarihleri arasında izlenebilecek.

“Vortex” adını taşıyan sergide sanatçının, fotoğrafları ve enstalasyonları yer alıyor. Borusan Art Center'ın koleksiyonunda da eserleri bulunan sanatçının sergide yer alacak çalışmaları arasında, gündelik hayatımızda sıklıkla karşımıza çıkan ve kullandığımız nesnelerin bireyle olan ilişkisini kendine özgü bir dille kurguladığı fotoğrafları da bulunuyor.

Sanatçının “Vortex” adını verdiği bu sergide hazır nesnelerle insanı ‘farklı’ bir ilişkiye sokarak kadrajladığı fotoğrafları ve CDleri yine hazır nesne geleneğine bağlı olarak kurguladığı ‘Spin’ adlı video-enstalasyonu ile birlikte sergileniyor. Plastik şişeler, CDler, VHS kasetler, eski kasetler, kablolar, küvetler Canogar’ın işleri için tercih ettiği hazır nesneler arasında yer alıyor. Canogar, bu nesnelerin üzerine yansıttığı video projeksiyonla nesnelerin, işlevlerini değiştiriyor, yeni bir form ve hareket kazandırıyor.

Daniel Canogar sanatını ise şu cümlelerle tanımlıyor: “Heykelsi enstalasyonlarımın çoğu atık elektronik materyallerden oluşuyor. Bu materyallerin çoğu bilgisayar, telefon ve elektrik kabloları, yanmış ampuller, eski fimler, eski jeton makinaları, selüloit, DVD’ler ve buna benzer pek çok şey. Enstalasyonlarım bir bakıma teknolojinin ne kadar kısa ömürlü olduğunu ve organik yokoluşla olan ilişkisini anlatıyor. Bu enstalasyonlar ayrıca cansız olan nesnelerin yeniden hayata döndürülmesi için bir sesleniş aslında. Çalışmalarımda atık materyalleri yeniden hayata döndürmeyi amaçlıyorum. Onların sırlarını açığa çıkarıp onların, kolektif hafızasını canlandırmak ve bu yolla ait olduğu dönemin ve toplumun bir portresini oluşturabilme peşindeyim.’’

artON’da sergilenecek olan işlerinin içeriğini Canogar şöyle açıklıyor: “Su, onu andıran tüm formları ile estetik bir araç benim için. Çevresini sürükleyen bir doğa gücü olarak Vortices (Vortex) fotoğraflar serisinde çalışmalarımın belkemiğini oluşturuyor. Bu fotoğraflar ‘’Great Pacific Garbage Vortex’’den ilham alıyor. Yani Pasifik Okyanusunun derinlerinde birikmiş atık ve enkazların görüntüleri. Bu birikim neredeyse Avrupa kıtasının boyutlarına yaklaşıyor. Bu atık sadece yakın gelecekte değil, çağlar boyu orada kalmaya devam edecek kadar büyük. Ve görünen o ki, dünyada plastik malların üretimi ve atımı endişe verici oranda büyüyecek. Vortices bu çevre felaketinde kurbanları ve faillerinin nasıl betimleneceğinin bir girişimi.’’

Daniel Canogar’ın “Vortex” adlı sergisi 10 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında artON İstanbul’da izlenebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT