Darüşşafakalı Öğrenciler Yararına Sergi

Darüşşafakalı Öğrenciler Yararına Sergi

Tarihler: 01 Ekim 2016 Cumartesi ~ 15 Ekim 2016 Cumartesi

Yer: Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 1, 2016 ~ Eki 15, 2016

Darüşşafaka Cemiyeti’nin vasiyet bağışçısı Mahmure Özçelik, 50 eserden oluşan resim sergisini Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde açtı.

İlk kez 9 yaşındayken yaptığı sulu boya resimle Londra’da düzenlenen bir yarışmada birincilik ödülü aldığını belirten Özçelik: ‘‘Resim yapmayı ve ürettiklerimi bağışlamayı hiç bırakmadım. Bugüne kadar farklı kurumlar için yaklaşık 12 bağış sergisi düzenledim. Sağlığım el verdiği müddetçe çalışmaya ve bağış yapmaya devam edeceğim’’ dedi. Özçelik sözlerine şu şekilde devam etti: “Benim her şeyim Darüşşafaka’nın. Darüşşafaka’nın çocuklar üzerinde o kadar emeği var ki ondan başka bir şey düşünemiyorum. Çocukların özel bir yeri var bende. Hele anne ve babası olmayan çocuklar, büyük hizmet ve ilgi bekliyor. Bu resimler benim satmaya kıyamadığım eserlerim. Şimdi buradan elde edilecek geliri yine onlara bağışlayacağım. Umarım onlara faydalı olurum”.

Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş, Darüşşafaka Cemiyeti Baş Hukuk Müşaviri Av. Dr. İnci Ercan, Genel Sekreter Yardımcısı Burçak Karakaya ve cemiyet çalışanlarının da katıldığı açılış kokteyline Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü de katılım gösterdi.

Sergiyle ilgili Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş: “Darüşşafaka’nın varlığı, Türkiye’nin geleceği için de çok önemli. Mahmure Hanım bu sergisinin gelirinin, Darüşşafaka’da eğitim gören çocuklara bağışlanmasını istedi. Çok ulvi bir hareket ve bu bizi çok gururlandırıyor. Ona, Darüşşafaka’da eğitim gören çocuklarımızın selamını getirdik” dedi.

Özçelik’in resim sergisinden elde edilecek gelir, Darüşşafaka’ya bağışlanacak. Sanatçının farklı zamanlarda yaptığı eserlerin her biri, 2 bin 500 ile 10 bin lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

Sergi, 15 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT