Darwin Now

Tarihler: 25 Mayıs 2009 Pazartesi ~ 31 Mayıs 2009 Pazar

Yer: Sabancı Üniversitesi Karaköy İletişim Merkezi

Adres: Sabancı Üniversitesi Karaköy İletişim Merkezi Bankalar Cd. No:2 Karaköy İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 25, 2009 ~ May 31, 2009
Sabancı Üniversitesi Karaköy İletişim Merkezi Darwin ve Evrim Teorisi’ni ağırlıyor
Sabancı Üniversitesi Karaköy İletişim Merkezi, Darwin’in doğumunun 200. ve “Türlerin Kökeni” adlı eserinin yayımlanmasının 150. yıldönümü vesilesiyle düzenlenen uluslararası kutlamalar çerçevesinde hazırlanan “Darwin Now” başlıklı sergiye ev sahipliği yapıyor. British Council tarafından hazırlanan sergi, 25 – 31 Mayıs 2009 tarihleri arasında, ziyarete açık olacak.

Charles Darwin’in çalışmaları, biyolojiyi ve bilimin diğer dallarını günümüzde de etkilemeye devam ederken, eserleri, 21. yüzyılda karşılaştığımız önemli sorular hakkında bizlere farklı bakış açıları sunuyor.
Serginin uluslararası etkinlik programı ile dünyanın dört bir yanındaki insanlara ulaştırılması ve evrim ve din konularının önyargısız ve açık bir şekilde araştırılması için fırsat sunulması hedefleniyor. Sabancı Üniversitesi Darwin’in 200. doğum yıldönümü etkinliklerine devam ediyor

Sabancı Üniversitesi, Darwin’in 200. doğum yıldönümünde 2009 yılı boyunca sürecek bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapıyor.
Etkinlik dizisi, aralarında “Darwin’in Tehlikeli Fikri” isimli kitabı da olmak üzere pek çok önemli yayının sahibi olan Prof. Daniel Dennett’in konferansı ile başladı. ABD’de Tufts Üniversitesi’ndeki “Fletcher Felsefe Kürsüsü”profesörü dünyaca ünlü Dennet, “Darwin`s Strange Inversion of Reasoning-Darwin’in Tuhaf Bir Biçimde Akıl Yürütmeyi Tersine Çevirmesi” başlıklı bir konuşma yaptı.

Etkinlik dizisinin ikinci konferansının konuşmacısı, Bangalore’daki Hindistan Bilim Enstitüsü’nde genetik profesörü, evrim ve kompleks sistemler üzerine çalışmalarıyla tanınan Prof. Vidyanand Nanjundiah oldu. Prof. Nanjundiah’ın konuşmasında “Homo Saphiens’in Kökeni ve Yayılması” konusunu ele aldı.

Etkinlik dizisinin “Darwin and Beyond” (Darwin ve Ötesi) başlıklı üçüncü konferansın konuşmacısı biyoteknoloji, bitki türleri korunumu ve biyogüvenlik üzerine çalışan ve bu alanda çeşitli AB komitelerinde başkanlık yapmış olan Sabancı Üniversitesi misafir öğretim üyesi Prof. Klaus Amman oldu.
Prof. Klaus Amman’ın konferansını; Harvard Üniversitesi’nde genetik alanında çalışmalar yapan ve her yıl misafir öğretim üyesi olarak Sabancı Üniversitesi’nde tüm birinci sınıf öğrencilerinin almak zorunda olduğu Doğa ve Bilim dersinde evrim konusunu anlatan ve James Watson ile birlikte yazdığı “Yaşamın Sırrı: DNA” adlı kitabıyla tanınan Prof. Andrew Berry’nin farklı yer ve tarihlerde verecekleri konferanslar izleyecek.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT