Deneme II: Patolojik Arzular

Tarihler: 13 Eylül 2011 Salı ~ 01 Ekim 2011 Cumartesi

Yer: Çıplak Ayaklar Stüdyosu

Adres: Firuzağa Mah. Çukurcuma Cad. No:6 Dükkan 3 / Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 252 30 13

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 13, 2011 ~ Eki 1, 2011

Takıntılı düşünceler ve hastalıklı eylemlerin en çarpıcıları ölüm, seks, işkence şeklinde gerçekleştirilenlerdir. Seri katiller ise bu eylemleri gerçekleştiren örneklerin en çarpıcılarıdır.

Deneme II: Patolojik Arzular, insan öldürmenin arzu derecesine ulaştığı sınır tiplerden biri olan `Seri Katiller` üzerine odaklanıyor. Proje 300, steril bir sergi mekânı yerine insanı rahatsız eden, iten, korkutan hastalıklı alternatif bir mekân düzenlemesi öneriyor ve izleyene estetik bir hazdan ziyade korku ve tiksintinin hazzına davet ediyor. Mekâna tedirginlik ve iğrençlik hissini veren bir başka detay ise işlere eşlik eden sergi açılışında kaydedilecek olan ses enstelasyonu.

Proje 300, Christoph Büchel’in 2010’da Viyana Seccesion Müzesinde gerçekleştirdiği sex odalarına benzer bir mantıkla mekâna yeni bir kimlik kazandırmak niyetinde. İnsanı rahatsız eden, iten, korkutan, eğreti, pis, dağınık kısaca hastalıklı alternatif bir mekân düzenlemesi öneriyor ve izleyene estetik bir hazdan ziyade korku ve tiksintinin hazzına davet ediyor. Mekâna tedirginlik ve iğrençlik hissini veren bir başka detay ise işlere eşlik eden ses enstelasyonu. Ses enstelasyonunda ise drone müzik izlerini tasiyan ve elektronik ses oyunlari ile birlesen deneysel bir sound fonu oluşturacak. Arasına katillerin ses kayitlari, çocuk cigliklari gibi sesler yerleştirilecek. Korku, gerilim, depresyon saundu deneysel ses düzenlemesi izleyende tedirginlik hissi sağlamayı amaçlıyor.

Sanat tarihinde çarmıha gerilmiş İsa’ya dayanan kurban repertuarına bir başka açıdan bakmayı hedefleyen proje bu kez katil/kurban ikilemi ile ilgileniyor. Onların iç dünyaları ve eylemleri izleyenin deneyimlemesi için bir araya getiriliyor.

Öldürmenin takıntı parçalara ayırmanın hazza dönüştüğü bir dünyanın bize yaşattığı dehşet acaba ne kadarıyla bizi bu eylemden arındırıyor; ne kadarıyla da bu eylemin bedelsiz otoerotizmini yaşatıyor? …

Küratörlüğünü Sevil Dolmacı’nın yaptığı Deneme II: Patolojik Arzular’ın ilki 2009`da 11. İstanbul Bienali paralel sergi etkinliği olarak yine aynı küratör tarafından gerçekleştirilmiştir. 12. İstanbul Bienali paralel etkinliği olarak gerçekleşecek olan Deneme II: Patolojik Arzular isimli ikinci sergi ise Proje 300 isimli sanatçı grubunun çalışmalarına yer verecektir. Proje 300 kendiliğinden, bir anda doğmuş; farklı disiplinlerden insanların oluşturduğu bir sanat topluluğudur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT