Deneyimin Ötesi

Tarihler: 14 Ağustos 2012 Salı ~ 30 Eylül 2012 Pazar

Yer: Pera Müzesi

Adres: Meşrutiyet Cad. No.65 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Faks: 0212 245 95 11

Web: http://www.peramuzesi.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 14, 2012 ~ Eyl 30, 2012

Pera Müzesi, sanatseverleri “Yeni”yi gençlerle keşfetmeye davet ediyor “Deneyimin Ötesi” Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrenci Projeleri.

Kuruluşundan bu yana her yıl yaz aylarını genç sanatçılara ve sanat eğitimi veren kurumlara ayıran Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi’nin, bu yılki konuğu İzmir’den Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi.

Pera Müzesi’nin üç katında yer alan “Deneyimin Ötesi” sergisinde Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden 85 genç sanatçının 150’yi aşkın eseri yer alıyor. Sergi; resim, heykel, seramik, geleneksel Türk sanatları, tekstil ve moda tasarımı, sahne tasarımı, grafik, fotoğraf ve sinema gibi farklı sanat dallarını bir araya getiriyor.

Güzel Sanatlar alanında üniversite bünyesinde Türkiye’de kurulmuş ilk fakülte olma özelliği taşıyan Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, dinamik bir değişimi öneren ve temelleri özgürlükçü sanat düşüncesine dayalı 40 yıllık bir birikime sahip. Güzel Sanatlar Fakültesi, 11 bölümü, 20 anasanat dalıyla ülkemizin sanat ve tasarım alanlarında eğitim veren en kapsamlı ve başarılı kurumlarından.

Deneyimin Ötesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin kuruluşundan itibaren alternatiflere açık olan, sanatsal üretimde süreci önemseyen, bu süreçteki düşünsel dönüşümlere ve hatta kaymalara fırsat tanıyan bakış açısını tanımlıyor. Sanat eğitimini sorunsallaştıran ve tartışan bu şeffaf yaklaşım; genç sanatçılarda öne çıkan yeni üretim potansiyellerini, yapıtlara odaklanarak bir “deneyim” kazanma ve bunu sürekli kılma durumuyla ilişkili olarak değerlendirmek gerektiğine inanıyor.

Dış dünya ile yüzleşip, gerçekler ve düşler arasında şekillenen anlatılar üzerinden özel bir görsel dil ve anlatım bütünlüğüne ulaşan işlerin bizi taşıdığı yeni anlam olasılıklarına bakmayı öneren sergi, hareketli bir sanat ortamında profesyonel olarak şimdiden yer almaya başlayan öğrencilerin işlerinden bir seçki sunuyor.

Sergide kavram düzeyinde öne çıkarılan “deneyimin ötesi” başlığı, her ne kadar gelip geçici olan, risk içeren ve yanılma olasılığı yüksek işlerle üretim ve tasarımları tanımlasa da; kişisel algı ve tepkilerin ayrımlarını örnekleyen bir esaslı kapsam olarak karşımızda duruyor.

Sergi Kapsamında Etkinlikler: Dokuz Eylül Üniversitesi Mezunları Pera Müzesi’nde

Pera Müzesi Deneyimin Ötesi sergisi kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle 5 – 28 Eylül 2012 tarihleri arasında fakülte mezunlarının katılımlarıyla gerçekleşecek konser, panel, performans, gösterim ve söyleşi etkinlikleri düzenliyor.

Söyleşi ve Konser
5 Eylül Çarşamba günü saat 17:00’de Pera Müzesi Oditoryumu’nda, “Türkiye Güncel Sanat Ortamında Sanatçı ve Galeri İlişkisi; Bir Deneyim Olarak Kişisel Sergi” konulu söyleşiye sanatçı ve küratör Borga Kantürk moderatörlüğünde Nejat Satı, Merve Şendil, Halil Vurucuoğlu ve Hayal İncedoğan katılacak. Söyleşi ardından Pera Café’de saat 20:00’de “Çağıl Kaya Band” konser verecek.

Panel: İnteraktif Medya, Reklam ve Tasarım
8 Eylül Cumartesi günü 14:00 – 18:00 saatleri arasında “İnteraktif Medya, Reklam ve Tasarım” konulu bir panel düzenlenecek. Panele reklam ve tasarım alanlarında Dokuz Eylül Üniversitesi mezunlarından profesyoneller konuşmacı olarak katılacak.

Performans: Mors
12 Eylül Çarşamba günü saat 20:00’de Karahan Kadırman’ın kurduğu Mors, görsel ve işitsel bir performans gerçekleştirecek. Felsefe, kavramlar ve sanatla yakın ilişki içinde olan Mors, farklı ve deneysel çalışmalar üretiyor.

Gösterim ve Söyleşi: Ümit Ünal
13 Eylül Perşembe günü saat 17:00’de Ümit Ünal’ın “Ara” filminin gösterimi ardından Ünal, Yrd. Doç. Dr. Ragıp Taranç moderatörlüğünde bir söyleşiye katılacak.

Söyleşi: Dizi Oyunculuğu, Oyunculuk Eğitimi
Sergi kapsamında düzenlenen etkinliklerin sonuncusu 28 Eylül Cuma günü saat 18:30’da Onur Pelister’in moderatörlüğünde “Yalan Dünya” dizisi ile tanınan Sarp Apak ve Öner Erkan’ın “Dizi Oyunculuğu, Oyunculuk Eğitimi” konulu söyleşileriyle gerçekleşecek.

Gençleri gençlerin üretimiyle “yeni”yi keşfe davet eden, geleceğin ustalarını ülkemiz ve uluslararası sanat çevreleriyle buluşturan Pera Müzesi’ndeki “Deneyimin Ötesi” sergisi 10 Ağustos - 30 Eylül 2012 tarihleri arasında ziyarete açık kalacak.

www.peramuzesi.org.tr
http://blog.peramuzesi.org.tr/
facebook.com/PeraMuzesi.Museum
twitter.com/PeraMuzesi
www.plan-pr.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT