Deniz Deniz - Osman Karaman - `İçimde ki Işık` Karma Resim Sergisi

Tarihler: 07 Eylül 2010 Salı ~ 25 Eylül 2010 Cumartesi

Yer: İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası Sanat Galerisi

Adres: İstiklal Cad. No:146 Tünel Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 251 60 90

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 7, 2010 ~ Eyl 25, 2010

Beyoğlu Belediyesi, 1996 yılından beri aynı atölyede çalışmalarını sürdüren iki sanatçı Deniz Deniz ve Osman Karaman`ın `İçimde ki Işık` karma resim sergisine 7-25 Eylül tarihleri arasında İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Sanat Galerisinde ev sahipliği yapıyor.

İçinde ki ışığı hep canlı tutmaya çalışan Deniz Deniz, konusu ne olursa olsun, geometrik formlar ve iç içe geçen zengin renk skalasıyla, düşsel ama bir o kadar da gerçekçi anlatımıyla `İçimde ki Işık` diyor. Osman Karaman ise her bir çalışmasında boya ve suyun ahengini, değişik çeşitli İstanbul köşelerini, farklı ışıklarda, nostaljik anlatımıyla resmedip size farklı zamanlara ve anılara götürüyor.

Deniz Deniz
İ.D.G.S.A’ ne bağlı U.E.S.Y.O Grafik Sanatlar bölümünden olan sanatçı Sabri Berkel, Emin Barın, Nurullah Berk ve Edip Hakkı Köseoğlu`yla çalışma fırsatını bulmuş daha sonra değişik atölyelerde usta-çırak ilişkisiyle resim bilgi ve sevgisini pekiştirmiştir.
Yurtiçi ve yurt dışında değişik kolleksiyonlarda 460 yağlıboya, 24 karakalem çalışması bulunmaktadır. Son çalışmalarını Ahmet Güllü ile kendi atölyesinde sürdürmektedir.

Osman Karaman
1937 yılında Çanakkale`de doğdu. 1955-1956 Balıkesir Lisesi, 1961 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi`nden mühendis olarak mezun oldu.

Kamu ve özel kuruluşlarda müdür ve genel müdür görevlerinde bulundu. Halen bir sanayi kuruluşunun sahibidir.

Resim sanatına tutkusu ortaöğretim yıllarında başlamasına rağmen; yoğun öğrenim ve iş hayatı nedeniyle ancak 1999 yılından sonra resim çalışmalarını hızlandırmıştır. Resimlerini suluboya ağırlıklı yapmaktadır.

Suluboya resim derslerini Işıl Özışık ve Burhan Özen`den almıştır. Temel ve nazari eğtimini Prof. Devrim Erbil`den almıştır. Halen Kadıköy Sanatçılar Derneği Yönetim Kurulu üyesidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT