Deniz Sağdıç - Kadın : Mülk Sergisi

Tarihler: 27 Şubat 2014 Perşembe ~ 24 Mart 2014 Pazartesi

Yer: RenArt Sanat Galerisi

Adres: Akkavak sok. Ardı apt. No:34 2/3 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 241 38 90 - 0539 922 97 97

Web: http://http://www.rensanat.com

E Posta: info@rensanat.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 27, 2014 ~ Mar 24, 2014

1982 yılında doğan Deniz Sağdıç, Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakülte birincisi olarak mezun oldu. Dördüncü kişisel sergisinde “Kadın:Mülk” başlığı altında topladığı yapıtlarını izleyiciyle buluşturan sanatçı, başarı bursu ile kabul edildiği Doğuş Üniversitesi’ndeki yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.

Sanatçı, soyut imgelerin kendileri gibi öngörülemez düzende meydana getirdikleri somut ifadeleri merkezine alan, kendine has pentür tekniğini bu kez, uygarlığın belki de ilk metalaştırılan figürü olarak öteden beri maruz kaldığı türlü kültür erozyonlarıyla biçimlenen “kadın” olgusu üzerine yöneltiyor. Sanatçının yapıtlarında toplumun kadını kimliksizleştiren alışkanlıklarına, yüzleri betimlenmemiş, kim oldukları belirsiz figürlerle göndermeler yapılırken her şeyi tüketim ürünü olarak sunan kültür endüstrisi, sunduğu ürünleri dişilik üzerinden pazarlayan yöntemleriyle eleştiriliyor.

Dünya Kadınlar Haftası’nı içeren bir dönemde gerçekleştirilecek sergi kapsamında, toplumsal konulardaki araştırmaları ve kitapları ile tanınan, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Dr. Erdal Atabek, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde “Günümüz Toplumunda Kadın” konulu söyleşide, dinleyiciyle buluşacak.

“Kadın : Mülk” sergisi RenArt Sanat Galerisi’nde 27 Şubat – 24 Mart 2014 tarihleri arasında izlenebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT