Devrim Erbil Eserleri

Tarihler: 08 Ekim 2010 Cuma ~ 02 Kasım 2010 Salı

Yer: İstanbul Kültür Üniversitesi Çağdaş Sanat Atölyesi

Adres: E-5 Karayolu üzeri Bakırköy İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 498 41 41

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 8, 2010 ~ Kas 2, 2010

Devrim Erbil Eserleri

Ünlü ressam Devrim Erbil’in son eserlerinin yer aldığı sergi 02 Ekim 2010 Cumartesi günü İstanbul Kültür Üniversitesi Çağdaş Sanat Atölyesi’nde sanatseverlerle buluştu.

Yıllardır sanatın geniş kitlelere ulaşması için çaba gösteren, yurtiçi ve yurtdışında açtığı birçok sergiyle adından söz ettiren Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Devrim Erbil’in İstanbul manzaralarından oluşan yeni resim sergisi 02 Ekim 2010 Cumartesi günü İstanbul Kültür Üniversitesi Çağdaş Sanat Atölyesi’nde açıldı.

Türk resim sanatının ustalarından Devrim Erbil’in İstanbul’u tasvir eden 20 eserinin sanatseverlerle buluştuğu serginin açılışında ayrıca Erbil’in hayatı ve eserleri ile ilgili bir belgeselin gösterimi de yapıldı. Geleneğin izinde çağı yorumlayan eserlere sahip Devrim Erbil sergisi 2 Kasım 2010 tarihine kadar İstanbul Kültür Üniversitesi Çağdaş Sanat Atölyesi’nde ziyaret edilebilecek.

Devrim Erbil Hakkında
1937 Uşak doğumlu Devrim Erbil, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akdemisi Resim Bölümü’nden mezun oldu. Halil Dikmen ve Bedri Rahmi Eyüboğlu atölyelerinde çalıştı.
1958’de “Soyutçu 7’ler” grubunu kuran Devrim Erbil 1965’te İspanya hükümetinin bursu ile Madrid ve Barcelona’da, daha sonra da Paris ve Londra’da araştırmalarını sürdürdü. 1991 yılında “T.C. Devlet Sanatçısı” unvanıyla onurlandırıldı.
Halen İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde Öğretim Üyesi görevini sürdüren Erbil’in çalışmaları yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli koleksiyonlarda bulunuyor.
Ayrıntılı Bilgi için: www.iku.edu.tr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT