Dilek Kutzli ve Ece Clarke - Göç Hikayeleri

Tarihler: 22 Ekim 2010 Cuma ~ 27 Kasım 2010 Cumartesi

Yer: Casa Dell`Arte Galeri

Adres: İstiklal Cad. No:163 Mısır Apt. Kat:3 D:10 Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 251 12 14 - 251 12 74

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 22, 2010 ~ Kas 27, 2010

Dilek Kutzli ve Ece Clarke - Göç Hikayeleri

İki kadın sanatçı Dilek Kutzli ve Ece Clarke `Göç` teması üzerine ortak sergileriyle 22 Ekim - 27 Kasım tarihleri arasında Casa Dell`Arte Galeri`de bir araya geliyor.

Hikayeleri göç kavramıyla bir şekilde kesişen iki sanatçı...
Ece Clarke İngiliz eşiyle 18 yıl önce İstanbul`da tanışmış ve çift o günden beri Singapur, İngiltere ve Katar`da yaşadıktan sonra 7 yıl önce İngiltere`ye yerleşmeye karar vermiş.
Dilek Kutzli ise Stuttgart`ta tanıştığı İsviçre`li eşi Thomas`la ikisine de yabancı bir kent olan Bodrum`da ikamet ediyor.

"Ekonomik, toplumsal ya da siyasal nedenlerle bireylerin ya da toplulukların bir yerleşim yerinden başka bir yerleşim yerine, bir ülkeden başka bir ülkeye gitme eylemi" , TDK göçü böyle tanımlıyor. Sebepleri ve etkileri sosyal bilimlerin birçok alanında araştırma konusu olan bu karmaşık sosyal olgunun ülkeleri, kültürleri ve milli kimlikleri asırlardır geri dönülmez bir şekilde değiştirdiği kuşkusuz. Bu akademik tanım ve genel başlık aslında sayısız küçük maceranın birleşmesinden oluşuyor. Ece Clarke ve Dilek Kutzli`nin hikayeleri ise bunlardan sadece ikisi.

İki sanatçının yer değiştirme ve göç konusunda kişisel meditasyonu olarak algınabilecek sergisi ev ve kültürel kimlik konularında bir beyin fırtınası aynı zamanda. Çeyiz sandıkları, çadır ve mangallarla yola çıkılan göç hikayeleri, bilinmeyene yolculuklar ve mecburi ayrılıklar bu iki sanatçının gözünden bazen tren istasyonunda bir bavul bazen de mangal kömürüyle boyanmış tablolar olarak karşımıza çıkıyor.

Dilek Birdinç Kutzli
1953 yılında Ankara`da doğdu. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Bölümü`ne girdi. Bölüm birinciliği ile mezun oldu. Merkezi Viyana`da bulunan bir sanat grubunun APT, (Art, Place, Time) üyesi ve merkezi Bodrum`da bulunan Uçan Üniversite Sanat Grubunun kurucu üyesidir. Çalışmalarına 2002 yılından beri Bodrum`daki atölyesinde devam etmektedir.

Ece Clarke
İstanbul`da doğan, Türkiye ve Almanya`da eğitim gören,daha sonra Uzak Doğu, Orta Doğu, ABD de ve şu anda Londra`da yaşayan Ece Clarke, yaşamının her döneminde farklı kültür, din ve değişken siyasi ortamların içinde yer aldı ve bunlardan etkilendi.

Sergi Gün ve Saatleri: Salı-Cuma 10:00-19:30 Cumartesi 12:00-19:00
www.casadellartegallery.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT