Dünya’dan Evrene Bakış

Tarihler: 02 Nisan 2009 Perşembe ~ 01 Mayıs 2009 Cuma

Yer: Rahmi M. Koç Müzesi

Adres: Hasköy Cad. No: 5 Hasköy 34445- İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 369 66 00-01-02

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 2, 2009 ~ May 1, 2009
2009 Dünya Astronomi Yılı kapsamında Rahmi M. Koç Müzesi ziyaretçilerine farklı etkinlikler sunuyor.
Rahmi M. Koç Müzesi “Dünya’dan Evrene Bakış” sergisine ev sahipliği yapıyor.
Türkiye’nin ilk ve tek sanayi müzesi Rahmi M. Koç Müzesi, yepyeni bir sergi ile keşfetmeyi seven ziyaretçilerini bekliyor. Galilei’nin teleskopla yaptığı ilk gökyüzü gözleminin 400. Yıldönümü olan 2009 yılının Dünya Astronomi Yılı ilan edilmesi dolayısıyla tüm yıl boyunca dünyanın çeşitli yerlerinde açılacak “Dünya’dan Evrene Bakış Sergisi”ne İstanbul’da, Rahmi M. Koç Müzesi ev sahipliği yapıyor.

Uluslararası Astronomi Birliği’nin sağladığı, Türk Astronomi Derneği’nden temin edilen ve Dünya’nın büyük gözlemevleri ve Hubble, Chandra gibi uydu teleskoplarıyla alınmış muhteşem fotoğraflardan seçilerek oluşturulan “Dünya’dan Evrene Bakış” sergisi 2 Nisan tarihinde açılacak. 2009 yılı süresince devam edecek sergi Rahmi M. Koç Müzesi Lengerhane Binası’nda ziyaretçilerini bekliyor. Yeryüzünde ve uzayda bulunan teleskoplarla çekilmiş muhteşem fotoğraflardan oluşan sergi ile ziyaretçiler “Evren nasıl oluştu?”, “Dünya’da yaşam nasıl başladı?”, Evrenden başka yerlerde yaşam var mı?” gibi merak edilen soruların yanıtlarını bulabilecek, keşfetmenin keyfine varacak.

2009 Dünya Astronomi Yılı Hakkında
Uluslararası Astronomi Birliği (IAU), Galileo Galilei’nin teleskopla yaptığı ilk gökyüzü gözleminin 400.yıldönümü olan 2009 yılını “Dünya Astronomi Yılı” (DAY2009) ilan etti. UNESCO bu çağrıya ortak oldu ve Birleşmiş Milletler 20 Aralık 2007’de DAY2009’u özel bir yıl olarak kabul etti.
DAY2009 etkinlikleri hem küresel hem bölgesel olarak gerçekleşecek. Her ülkede belirlenen ulusal odak noktaları, DAY2009 etkinliklerini oluşturuyor ve yürütüyor. 200’ün üzerinde ülke şimdiden bu etkinliklerin bir parçası olmak üzere harekete geçti.

İstanbul’un halka açık ilk sabit “gökevi” “Keşif Küresi” adıyla Rahmi M. Koç Müzesi’nde
Rahmi M. Koç Müzesi 2009 Astronomi Yılı kapsamında İstanbul’un halka açık ilk sabit ‘gökevi’ni (planeteryum) ‘KEŞİF KÜRESİ’ adıyla hizmete sokmuştu. Evreni, sanal ortamda birebir yaşatan 40 kişi kapasiteli Keşif Küresi’nde özel bir projektör ile ziyaretçilere; gökyüzünün gece hali, yıldızların ve Samanyolu’nun muhteşem görüntüsü küre içerisine yansıtılarak izlettiriliyor. Yeni nesil dijital sistem ile gerçekleştirilen canlandırmalarda; “şehir ışıklarından uzakta yıldızlar ve Samanyolu nasıl görünür, gezegenler nasıl hareket eder, yıldızlara bakarak yönler nasıl bulunur, kışın neden geceler uzundur, Ay neden evre değiştirir?” gibi sıklıkla sorulan soruların cevabını eğlenerek öğrenmek mümkün oluyor.
Rahmi M. Koç Müzesi tarafından eğitsel amaçlı olarak 60 metrekarelik bir alanda, 8 metre çapında ve 5.5 metre yüksekliğinde inşa edilen Keşif Küresi, yıl boyunca müzenin açık olduğu tüm zamanlarda hizmet verecek. Meraklılarını gökyüzünde ve zamanda yolculuğa çıkaran ‘Keşif Küresi’, özellikle çocukların ilgi odağı olurken uygulamalı eğitim açısından da önemli bir rol üstleniyor.
Keşif Küresi Ziyaret Fiyatı: Yetişkin 5 TL, Öğrenci 3 TL.
Rahmi M. Koç Müzesi Ziyaret Günleri: Hafta İçi: 10.00 – 17.00
(Pazartesi Günleri Müze Kapalıdır) Hafta Sonları: 10.00 – 19.00


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT