Düşlerimin İzinden 4 Sergisi Sabancı Üniversitesi’nde

Tarihler: 15 Temmuz 2011 Cuma ~ 28 Ağustos 2011 Pazar

Yer: Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Galerisi

Adres: Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Galerisi Orhanli Tuzla İstanbul İstanbul

Telefon: 0216 483 90 97

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 15, 2011 ~ Ağu 28, 2011

Sabancı Üniversitesi Öğrencileri Çalışmalarını Sergiliyor

Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Programı öğrencilerinin çalışmaları, “Düşlerimin İzinden 4” (Following My Dreams 4) başlığı ile sergileniyor. Düşlerinin İzinden 4 başlıklı sergi Sabancı Üniversitesi’nin Tuzla’daki kampüsünde 28 Ağustos tarihine kadar gezilebilecek.

Küratörlüğünü Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Wieslaw Zaremba’nın yaptığı sergide Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Programındaki öğrencilerin VA 204 `Çizim Dili II` ve VA 324 `İleri Çizim` dersleri kapsamındaki çalışmaları yer alıyor. Sergide sunulan işler modern yöntemlerle, geleneksel tekniklerin harmanlanması sonucu ortaya çıkmış. VA 204 dersinde, öğrencilerden düşlerinin kağıtlara aktarılması isteniyor. Stüdyoda bulunan canlı modeller bu düşlerin kahramanları haline geliyor. Renkler dünyasına atılan adım ise, farklı materyallerin kullanılmasıyla bu hayallere hayat veriyor.

VA 324 dersinde ise öğrencilerin, deneysel uygulamalarla, görsel sanatların olanaklarından, değişik malzeme ve araçlardan yararlanmaları bekleniyor. Geleneksel yöntemlerle tuvallerini resim yapmaya hazır hale getiren genç sanatçılar, daha sonra desen, fotoğraf ve photoshop gibi araçların içiçe geçtiği süreçlerde, resimlerini yapılmaya hazır hale getiriyorlar.

Bu derslerin sonunda, öğrenciler hayallerinden ve hafızalarından çizim yeteneklerini geliştiriyorlar. Projelerini büyük boyutta resme dönüştürebiliyorlar, önlerindeki her bir adımın nasıl atılması gerektiği konusunda bilgi sahibi oluyorlar ve insan vücudunu ve naturmort elemanları, dokularına ve formlarına göre tanımlayabiliyorlar. Sonuç olarak, Güzel Sanatlar Akademilerine kabul edilebilecek ve yurtdışı değişim programlarına gidebilecek düzeye ulaşıyorlar.

“Düşlerimin İzinden 4” (Following My Dreams 4)’e çalışmaları ile katılan öğrenciler: Yasemin Duru, Başak Cansın Ersöz, Özgün Tandıroğlu, Ece İnal, Bahar Balık, Burcu Karadeniz, , Nil Şimşek, Ahmet Erşanlı, Nazlı Kubalaş, Naz Sirmen, Mine Sinal, Ebru Gümrükçüoğlu, Ayşe Melis Okay, Dilay Özgüven, Arda Aksoy, Dila Erdoğan, Ceylan Yıldız, Hande Yıldırım, Atahan Afşar, Özge Karagöz, Defne Camcıoğlu, Nursena Yılmaz, Farah Aksoy, Yankı Akoğlu, Melis Önalan, Cansu Erdinç, Cana Sakaoğlu, Çağla Şahin, Berk Ketenci, Sacit Sivri, Damla Köksalan, Beren Girit, Alican Afşar, Mina Peri Yormaz, Gülce Baycık, Berke Doğanoğlu, Cana Arican, Zeynep Selçuk, Sertaç Sekmen, Mert Süha Öner, Çağatay Tuna Özkan, İris Süloş, Ceren Paydaş, Gökçen Özdemir, Serkan Özdemir,Yaman Terzioglu, Selen Catalyurekli.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT