E-Scapes

Tarihler: 01 Şubat 2012 Çarşamba ~ 01 Mart 2012 Perşembe

Yer: Sabancı Üniversitesi Kasa Galeri

Adres: Sabancı Üniversitesi İletişim Merkezi, Bankalar Cad. No:2 Karaköy İstanbul

Telefon: 0212 292 49 39

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 1, 2012 ~ Mar 1, 2012

Sabancı Üniversitesi Kasa Galeri’de yılın ilk sergisi açıldı
Amerika ve İngiltere’den iki sanatçının çalışmaları E-Scapes sergisinde

Sabancı Üniversitesi Kasa Galeri, yılın ilk sergisi açıldı. “E-Scapes” adlı sergide ABD ve İngiltere’den iki sanatçının çalışmalarına yer veriliyor. Çalışmalarında sanat, bilim ve teknolojiden yararlanan Jane Prophet ve Paul Catanese’nin işlerinin gösterileceği E-scapes sergisi 1 Mart tarihine kadar gezilebilecek. Serginin küratörlüğünü Sabancı Ünivrersitesi’nden Lanfranco Aceti ile Özden Şahin ve Avustralya Melborn Monash Üniversitesi’nden Vince Dziekan yapıyor.

Jane Prophet Kasa Galeri’deki E-Scapes’te sergilenecek olan “Explorations of Structure” (“Yapının Keşifleri”) adlı serisinde, daha önceden tamamlanmış sanat eserlerini ele alıp, yapılışlarını yeniden keşfediyor. Prophet, geleneksel estetikle yenilikçi medyayı birleştirmek suretiyle, sanat icrasında kullanılan bilimsel metodlar ve teknolojiler konusunu işliyor. Bunu yaparken de fraktal matematikten manzaranın politiğine kadar farklı konularda temalar seçiyor. Prophet’in birçok farklı formda görünen işlerindeki yenilikçi estetik, eserlerin yeniden keşfinde şaşırtıcı öğeler sunuyor.

Jane Prophet, halen Goldsmiths College, University of London’da sanat ve interdisipliner bilgisayar bilimleri alanında öğretim üyesi olarak ders veriyor. Araştırma alanlarını sanat, bilgisayar bilimi, dijital beşeri bilimler ve teknoloji oluşturuyor. Jane Prophet’in yeni eserlerinin arasında, Samuel Johnson’un Ev’i için lazer kesim sözlükler içeren The Withdrawing Room (2009); bir bitkinin yapısından yola çıkarak yapılmış kinetik bir alüminyum heykel olan (Trans)Plant (2008); 2007’de Avustralya için yapılmış bir ışık enstalasyonu ve Souvenir of England, ve Souvenir of England adlı, siyah kadife ile kaplanmış ve dev bir kar küresinde sergilenen bir elma ağacı bulunmakta. Prophet, şu anda Londra’da ve stüdyosunu yeni taşıdığı Amerika’nın East Coast bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor.

E-Scapes’in diğer sanatçısı Paul Catanese’nin ise Kasa Galeri’de “Visible from Space” (“Uzaydan Görünen”) adlı serisi sergilenecek. Bu seri için araştırma ve uygulama aşamaları, sanatçının 2010 yılının haziran ayında bir ay süre ile çalıştığı, Death Valley’in hemen dışında bulunan Goldwell Open Air Museum tarafından desteklendi.

Geleneksel yöntemler ile yeni teknikleri birleştiren çalışmalara imza atan Paul Catanese, Columbia College Chicago’da İnterdisipliner Sanatlar Bölümü’nde Başkan Yardımcısı ve Doçent, aynı zamanda College Art Association’a üye olan New Media Caucus adlı oluşumun başkanı. Catanese’nin eserleri, aralarında Whitney Museum of American Art, the New Museum of Contemporary Art, SFMOMA Artist’s Gallery, La Villette-Numerique ve Stuttgarter Filmwinter’ın bulunduğu birçok farklı müzede ve galeride sergilendi. Catanese, birçok ödül kazanmış, Turbulence.org ve Rhizome.org için yeni eser komisyonu almış. Catanese’nin eserleri hakkında daha fazla bilgi için: http://www.paulcatanese.com/.

Baş Küratörler Lanfranco Aceti & Christiane Paul ile Küratör Vince Dziekan’ın küratörlüğünde Leonardo Electronic Almanac (ISAST/Leonardo) Dijital Medya Sergi Platformu’nun programının bir parçası olarak dijital platformlarda yayınlanmış.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT