Engin Konuklu Tanımsız/Undefined

Tarihler: 20 Eylül 2011 Salı ~ 30 Ekim 2011 Pazar

Yer: Amerikan Hastanesi Sanat Galerisi “Operation Room”

Adres: Güzelbahçe Sokak, No: 20 Nişantaşı İstanbul İstanbul

Telefon: 444 3 777

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 20, 2011 ~ Eki 30, 2011

Amerikan Hastanesi Sanat Galerisi “Operation Room”, 20 Eylül-30 Ekim 2011 tarihleri arasında Engin Konuklu’nun “Tanımsız/Undefined” adlı ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının son bir yıl içinde aile albümlerinden yola çıkarak hazırladığı, hatıralara ilişkin bir çeşit yeniden anımsama niteliğinde üretilmiş eserlerden oluşan “Tanımsız/Undefined” adlı sergisi, pazar günleri hariç 10:00-19:00 saatleri arasında gezilebilecek.

Engin Konuklu’nun “Tanımsız/Undefined” adlı sergisi, son yıllarda ürettiği aile albümleri serisini içeriyor. Sanatçı, aile albümlerini; öznel bellek, kişisel tarih ve hatıralarla ilgili bir çeşit ‘geçmişi anımsama’ ve onlara sahip olma yöntemi olarak görüyor. Sergide yer alan eserlerin görselleri aile albümlerinin ve hatıraların sanatçıda bıraktığı izleri tanımlamaya çalışma, hatıraların ulaşılamazlığı ve tanımlanamazlığı çerçevesinde ‘tanımsız’ başlığıyla izleyiciyi karşılıyor.

Konuklu üretim sürecini; kendini varederken geçmişi bir referans olarak önüne alan yaklaşımıyla farklı kılmaya çalışıyor. Aynı zamanda fotoğrafların yaşanmışlık ve geçmişle ilgili taşıdığı izler ve detaylar sanatçının resimlerinin duygusal etkisini güçlendiren birer unsur olarak göze çarpıyor. Resimlerin kendilerine has taşıdıkları bu detaylar izleyiciyi; o anı ve zamanı hayal etme ve üzerine düşünmeye teşfik ediyor. Engin Konuklu ürettiği eserlerde, fotoğrafı bire bir aktarmak yerine fotoğrafın tuval yüzeyi üzerindeki imasını yansıtmayı amaçlıyor.

Bu noktada Konuklu, bu imayı şu sözleriyle betimliyor: “Tuval üzerindeki imgeler ve detaylardan geçmişe ait belli bir zaman dilimini içerdiğini düşündüğümüz resimler, kendilerini gerçekleştirebilmek adına izleyiciye gereksinim duyar. İzleyicinin devreye girmesiyle resim kendini varedebilir ve aslında o zamana ve anılara sahip olmayan izleyicinin algısı tuvaldeki imgeleri zihinsel bir gerçekliğe kavuşturur. Resimlere genelde hâkim olan monokrom ve sepya renk, işlerin zamansal etkisini desteklemek için seçilmiştir.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT