Erdal Ateş - Karşı Duvarlar

Tarihler: 18 Temmuz 2011 Pazartesi ~ 15 Ağustos 2011 Pazartesi

Yer: Galeri Artist

Adres: Ayazma Cad. No:4 Fulya Beşiktaş İstanbul İstanbul

Telefon: 0216 227 68 52

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 18, 2011 ~ Ağu 15, 2011

Galeri Artist İstanbul Lab, 18 Temmuz – 15 Ağustos tarihleri arasında Erdal Ateş’in ‘Karşı Duvarlar’ isimli sergisine ev sahipliği yapıyor.

Erdal Ateş plastik sanat çalışmalarını "Sosyomorfik Sanat" ana başlık altında maddi kültür nesnelerinin anti geometrik görüntüleri/yapıları üzerine odaklayarak başlamış, aynı anlayışta çalışmalarını bir başka izlekte, “Karşı Duvarlar" başlığı ile sürdürmektedir. Galeri Artist Lab`ta 18 Temmuz`da açılacak olan Ateş`in yeni resim sergisi duvar temalı son dönem çalışmalarından oluşmaktadır.

"Karşı Duvarlar"da sanatçı; yıkık, dökülmüş, kavlak sıvalı duvarların görsel tanıklığını yapmaktadır. Bırakılmış bu hüzünlü duvarlara düşlemsel bir pencereden bakan sanatçı bunu baskın renk katmanlarıyla harmanlayarak yorumlamaktadır. Kendi deyimi ile: “Bir ironi ya da humour belki de duvara duvarı asmak”.

Ateş resimlerin tekniği için çok zaman harcadığını tuval üzerine istediği görüntüyü yakalayabilmesini sağlayacak boyalarının üretimi için resim yapmadan üç yıl kimyasal maddelerle denemeler yaptığını ve en sonunda kendi yaptığı özel bir makine sistemi ile boyalarını fırınlayarak oluşturduğunu böylece istediği renk katmanlarını çalışmalarının diline koşut bir ‘plastiksel anlatı’ çıkardığını vurguluyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT