Erdal Görgün - Keçe Ali

Erdal Görgün - Keçe Ali

Tarihler: 17 Ocak 2018 Çarşamba ~ 10 Şubat 2018 Cumartesi

Yer: Derinlikler Sanat Merkezi

Adres: Hacı Emin Efendi Sok. Şelale Apt. No.72 D.1 Teşvikiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 291 82 55

Web: http://www.derinliklerart.com

E Posta: info@derinliklerart.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 17, 2018 ~ Şub 10, 2018

Keçe Ali (Erdal Görgün), ‘’Sandık İçi Haller’’ isimli sergisi ile 18 Ocak - 10 Şubat 2018 tarihleri arasında Derinlikler Sanat Merkezi’nde. ‘‘Her günü son günmüş gibi yaşa; telaş etmeden, her anın farkına varıp kendin olarak’’ demiş, Marcus Aurelius. Modernite, kimi değerleri yıkıcı kılmaktaydı. Benimse, sandığın içinde bir değişik hallerim vardı sakladığım. O sandıkta eskiye dair her şey vardı. Eski bir belediye makbuzu, yaşanmışlıklar, sararmış yapraklar, sahaflık kitaplardan sayfalar ve kimi özlenmişlikler. Doldu, taştı ve hepsinin harmanladığı resimler gün yüzüne çıkmalıydı artık, sandık içi hallerden, 1982 yılında Stuttgart’ da doğdu.

Eğitimini, 2003 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim - İş Anabilim Dalından mezun olarak tamamladı. 17 karma yurt içi ve yurt dışı, 8 kişisel resim sergisi bulunmaktadır. Devlet Resim Heykel yarışması dâhil toplam 11 Ulusal çapta resim yarışması ödülü ve iki adet heykel proje ödülü almıştır. Resimlerinde kullandığı Keçe Ali ismi; Yunan işgali sırasında çarpışmış ve Bademli cephesinin kazanılmasında büyük emekler vermiş olan efe dedesinin ismidir. Büyük dedesinin adını eserlerinde kullanmaya başlaması hem dedesine olan hayranlığını ifade etmekte hem de bir yad etme durumudur. Resimlerini, genellikle kağıt zemin üzerine karışık teknikler kullanarak oluşturmaktadır. Bugün halen çalışmalarına İzmir ve Bozdağ’daki atölyesinde devam etmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT