Erkmen Senan Son Sergi

Tarihler: 18 Aralık 2013 Çarşamba ~ 04 Ocak 2014 Cumartesi

Yer: Karsi Sanat Çalismalari ve VERSUS Galerileri

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 18, 2013 ~ Oca 4, 2014

Bu yil kaybettigimiz Erkmen Senan’in tüm sanat yasamina isik tutan 100’ü askin eserinin bir araya geldigi retrospektif nitelikli sergi 5 Aralik 2013 - 4 Ocak 2014 tarihleri arasinda Karsi Sanat Çalismalari ve VERSUS Galerileri’nde açiliyor.

“SON SERGI” Sanatçinin aramizdan ayrilisinin ardindan gerçeklestirilen ilk sergi olma niteligini tasiyor.

Kendisini “Tarihsel Cografya ve Anadolu Arkeolojisiyle” ilgili bir ressam ve “Eski Çag Arastirmacisi” olarak tanimlayan Erkmen Senan’in farkli dönemlerine ait yapitlarindan olusan bu seçkide ¬sanatçinin desenlerinden yagliboyalarina, akrilik çalismalarindan PVC ve mineral siva gibi çesitli malzemeler üzerine uygulamalarina dek çesitli örneklere yer veriliyor.

Erkmen Senan, Anadolu Uygarliklari ile ilgili sadece okuyarak degil gezerek de sonuçlara varan bir ressamdi. Sanatçi, geçmise saplanip kalmayarak günümüzle baglanti kurdugu islerinde toplumsal ve siyasal yasama, arkeolojik degerlerin yok edilisine, kültürel yabancilasmaya dikkat çeken kendine has bir içerik ve görsel dil olusturdu.

Ören yerleri, definecilik, çevre, hayvanlar, doga tahribati, kazi emekçileri, arkeologlar ve bürokratik duyarsizlik Erkmen Senan’in yapitlarinda yer bulurken; resimleri izleyenleri insanligin ortak degerlerini sorgulamayla basbasa birakiyor.

Erkmen Senan’in seçme yapitlarindan derlenen ERKMEN SENAN SON SERGI isimli katalog sergi sirasinda yayinlanacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT