Ertuğrul Ateş Sergisi

Tarihler: 03 Kasım 2008 Pazartesi ~ 29 Kasım 2008 Cumartesi

Yer: Galeri Sevart

Adres: Hacı Emin Efendi Sok. Binaş Apt. 57 A 34365 Nişantaşı-Şişli-İstanbul İstanbul

Telefon: 0 212 232 24 10

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 3, 2008 ~ Kas 29, 2008
ERTUĞRUL ATEŞ 3 – 29 KASIM 2008 TARİHLERİ ARASINDA GALERİ SEVART`TA
Çağdaş Türk sanatında, romantik resim anlayışını kendine özgü bir üslupla yorumlayan Ertuğrul Ateş`in en yeni çalışmaları 3-29 Kasım 2008 tarihleri arasında Galeri Sevart`ta..

New York, Chicago, Miami, Boston, Los Angles gibi dünyaca ünlü birçok sanat kentinde sergiler düzenleyen, Ahmet Ertegün gibi önde gelen koleksiyonerlerin koleksiyonunda resimleri bulunan Erturul Ateş, İngiltere`de aldığı resim eğitimi sırasında romantik İngiliz ressamlarından etkilendi. O zamandan bu yana Ateş, romantizm ağırlıklı resimlerine farklı temalar ekledi ve sanatında oldukça özgün bir romantizm anlayışı geliştirdi.. Ateş`in resim anlayışının sınırlarının genişlemesine etki eden en önemli kaynaklar bilinçaltı, mistisizm, gerçeküstücülük ve simgeselliktir.

Sanatçı, zaman ve mekân duygusunun olmadığı resimlerinde tüm artistik ve düşünsel yetisini kullanarak oldukça kendine has bir atmosfer ortaya serer. Gerçekten de Ertuğrul Ateş`in resminde, onun çok kullandığı ve tesadüfen resmine giren kurdele başta olmak üzere, kadın figürleri, çıplaklık, anlamını bilinçaltında bulan cinsel imgeler, metaforik bir unsur olarak kuş teması, uçuculuğa gönderme yapan tüyler ve buna benzer birçok temsili unsur yer alsa da Ateş`in resimlerinde soyuta varan düşsel bir atmosfer dikkat çeker. Onun resimleri, ressamın kendisinin ve bu resimlerle karşılaşan izleyicinin aşk, tutku, isyan, keder, hiddet, coşkunluk gibi insana dair tüm duygularının renklerle ve hareketli ya da durağan formlarla ifade edilmesidir. Bu noktadan bakıldığında Ateş`in resimlerinde hareket ve sonu gelmez bir enerji vardır.

Ertuğrul Ateş`in imgelerle kuşattığı ve her bakışta farklı hikâyelerin kendini ele verdiği resimleri sadece içerdikleri simgesel değerlerle ya da sadece resimsel olarak değil aynı zamanda onun mistisizmden Rönesans`a, bilinçaltı akımlarına kadar kafa yorduğu tüm düşünsel arka planlarla birlikte bakılmaya ve yorumlanmaya fırsat veriyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT