Esra Ersen - Yolcular

Tarihler: 13 Mayıs 2010 Perşembe ~ 20 Haziran 2010 Pazar 13 Mayıs-20 Haziran 2010

Yer: Yapı Kredi Kâzım Taşkent Sanat Galerisi

Adres: Yapı Kredi Kâzım Taşkent Sanat Galerisi Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 13, 2010 ~ Haz 20, 2010

Güncel sanatçı Esra Ersen, Yapı Kredi Kâzım Taşkent Sanat Galerisi’ne “Yolcular” sergisiyle konuk oluyor. 13 Mayıs - 20 Haziran 2010 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek bu video enstelasyonu, birkaç kuşak önce İstanbul’a göç etmiş, geldikleri günden beri yerleştikleri mahallelerden dışarı çıkmayan insanların denizi ilk gördükleri günü anlatıyor. Kamera bir yanda onları denize ulaştıracak otobüsün çizdiği rotayı izlerken diğer yanda yaşadıkları alanları yansıtıyor.

Boğaz’a götürülmek üzere otobüs ile evlerinden alınan mahalle sakinleri, İstanbul’u beklenenin dışında bir rotadan izliyorlar. Kapalı havada yapılan bu yolculuk ve içinden geçilen klasik İstanbul temsilinden uzak semtler, arzulanan İstanbul imajı yerine kasvetli bir şehir proloğu oluşturuyor. Boğazla randevu beklenen coşkudan oldukça uzak. Esra Ersen, denizi görmemiş insanlardan bahseden ve kimilerine göre bir İstanbul efsanesi olan öykünün arkasındaki kentsel ve politik gerilimlerin izini sürüyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT