Ezgi Demirel - Oyun Bozan | Raslantısal Keşifler

Ezgi Demirel - Oyun Bozan | Raslantısal Keşifler

Tarihler: 02 Eylül 2016 Cuma ~ 13 Eylül 2016 Salı

Yer: Galeri Eksen Art Suites

Adres: Balat Mah. Ayan Cad. No: 32 Fatih İstanbul

Telefon: 212 327 34 99

Web: http://www.eksenartsuites.com/

E Posta: info@eksenartsuites.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 2, 2016 ~ Eyl 13, 2016

Ezgi Demirel’in içeriğini farklı kaynaklardan topladığı görüntüleri, bir araya getirerek oluşturduğu kolajları, raslantısal keşif gibi….

Onların okunması, parça bütün ilişkileri raslantı gibi kavramlar üzerine şekillenmektedir. Sanatçının kullandığı nesneler zaman, mekan, kişi, imge ve anlatım yönleriyle kişisel bakış açısıyla kurgulanmakta ve gerçek bir yere ait olmayarak kendi gerçekliğini reddetmektedir. Bütün bunlar bir araya geldiğinde, içerisinde bir çok zamanı ve mekanı birden barındırmış oluyor. Bu bir bakıma, raslantısal olanın yan yana gelmesinin has bir duyarlılığı gibidir…

İmgeler Zamanı belli olmayan, tuvalde yansıtıldığı şekilde kendini temsil eden, kurguladığı olay içinde yeni bir kimliğe bürünüp kendini olduğu konumda temsil eder. Sanatçının çalışmalarında yer alan nesneler, konu zaman bakımından birbirinden bağımsız olarak, mekanda yer alan fantastik kurgular, farklı mekanlar arası geçişlilik, insan dışı varlıkların kişileştirilmesi gibi tematik özellikler taşımaktadır. Bir eş zaman anlayışına hizmet edecek şekilde bir araya geliyor. Aynı zamanda söz konusu nesneler, geleneksel görme alışkanlıklarımızdan uzak olarak, kendi hacimlerinden büyük ve mekansal bağlamda, perspektif tamamen ortadan kaldırılarak resmedilmektedir, resmin içindeki öğelerin görsel uyumsuzluğu zaman zaman kullandığı fotoğraf boya karşıtlığı, doku ve benzeri başka zıtlıklar bu duruma hizmet ediyor.

Resimlerimin bu halleri, sanki kendi içinde bir oyunu temsil ediyor gibi… Hayali bir karakter yaratılır, ve onun gibi davranılır, gerçek hayattaki kişilerden belli bir süreliğine uzaklaşmayı gerektirir, yani -mış gibi yapma gerçek yaşama karşı olarak özgür davranma doğaçlama yapma durumu bazen de bir düzenin, kuralın ihlali.

Sanatçının çalışmalarında bazı imgeler kabataslak çizilmiş, kesinlik tanımayan ve çoğu zaman zihinlerde kafa karıştırıcı bir hal almaktadır. Kimi zaman “tamamlanmamış, tutarsız ve anlaşılmaz” bütün bu belirsizliğe rağmen, imgelerin bir araya gelerek oluşturduğu belirsiz düzen, geleneksel tarza bir meydan okumadır…

Sergi, 13 Eylül ‘e kadar 11:00 – 18:00 saatleri arasında Galeri Eksen Balat’ta görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT