Fatih Mika Gravür Sergisi İstanbul’da

Tarihler: 11 Mayıs 2010 Salı ~ 11 Haziran 2010 Cuma 11 Mayıs-11 Haziran 2010

Yer: Galeri Daire 1

Adres: Valikonağı Cad. Marmara Apt. No: 16 D: 1 Nişantaşı İstanbul

Telefon: 0212-291-42-91 / 0212-291-44-42

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 11, 2010 ~ Haz 11, 2010

İstanbul İtalyan Kültür Merkezi’nin katkılarıyla, Galeri Daire 1’in işbirliğiyle hazırlanan, tanınmış sanatçı Fatih Mika’nın gravür sergisi İstanbul’da izlenebilecek. Serginin açılışı 11 Mayıs 2010 Salı günü saat 17.30’da gerçekleşecektir.

Fatih Mika, 1956 yılında İstanbul’da doğdu. Daha sonra İ.Ü.Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’ndeki eğitimini yarıda bırakarak Yugoslavya’ya gitti, Sarayevo Güzel Sanatlar Akademisi Grafik (Gravür) Bölümü’nden mezun oldu. İhtisasını da aynı Akademi’de Dževad Hozo Atölyesi’nde tamamladı. Elliden fazla kişisel sergi açan Fatih Mika uluslararası birçok karma sergide yer aldı. 1989 yılından beri Roma’da yaşayan Fatih Mika, Roma Güzel Sanatlar Akademisi’nde Doçent olarak Gravür Teknikleri dersleri vermektedir.

Bilgisayar grafiğinin Kimera’sı yerine, geleneksel ve deneysel gravür teknikleri içinde keşfe çıkmayı tercih eden Fatih Mika’nın; balıkları, çiçekleri, kuşları renk çeşitliliği ile gravür yaprakları üzerinde üç boyutluluk kazanırlar.

Fatih Mika’nın gravürlerine, çocuksu bir saflığın anısını bir kez daha izlemenin yalın zevki ile geleneksel Türk gölge tiyatrosunun, kahramanları geri gelirler. Göğe erme nostaljisini öneren sema halinde ki dervişler de bu saflığı simgeler.

Fatih Mika’nın sanatında, raslantıya yer yoktur, onun yerine alçakgönüllülük ve güvenle tamamlanmış bekleme ve araştırma vardır. Fatih Mika ve gravür birbirinden ayrılmaz iki kavram, eş anlamlı iki kelime, bir madalyonun iki yüzü gibidir. Sanatçı, ruhu, bedeni, bitmek bilmeyen enerjisi, titizliği ve alçakgönüllülüğü ile gravür tekniklerini ve kullandığı aletleri sınır tanımıyormuş gibi gravüre dönüştürür.

Fatih Mika’nın sergisi 11 Mayıs -11 Haziran 2010 tarihleri arasında, Pazar günü hariç her gün 10.00-19.00 saatlerinde Nişantaşı Galeri Daire 1’de gezilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT