Fena Halde Fena

Tarihler: 10 Haziran 2008 Salı ~ 10 Temmuz 2008 Perşembe

Yer: Teşvikiye Sanat Galerisi

Adres: Abdi İpekçi Cad. No:48/3 Teşvikiye İstanbul

Telefon: 0.212 241 04 58 -

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 10, 2008 ~ Tem 10, 2008
FİKO, "FENA HALDE FENA" BİR SERGİ İLE TEŞVİKİYE SANAT GALERİSİ`NDE
Yapıtlarında tasavvuf ve mistisizm kaynaklı simgesel içerikler ile geometrik soyut resim anlayışını birlikte yorumlayan Türk çağdaş sanatının özgün isimlerinden biri Fikret Yavuz Çetin, "Fena Halde Fena" adlı son kişisel sergisi ile 10 Haziran -10 Temmuz 2008 tarihleri arasında Teşvikiye Sanat Galerisi`nde sanatseverlerle buluşacak.

Son çalışmalarında üçgen gibi enerjiye gönderme yapan geometrik şekilleri, yüzey üzerinde öne çıkan eski yazı harfleri, el, kuş, sümbül gibi tasavvuf geleneğinin simgesel dilini resimlerinin ana unsuru yapan sanatçı, soyut resmin göstermek ile saklamak arasındaki ince çizgisinde izleyicisine yeni keşif alanları açıyor. Fiko`nun resimleri bu anlamda soyut resmin bakılabilir olmaktan çok okunabilir olma özelliğinin ayrıcalıklı alanında ifade kazanıyor. Öte yandan sanatçı bu son sergisinde sadece simgesel bir kaynaktan yola çıkmıyor aynı zamanda bu simgesel kaynağın figürlerle buluştuğu hikayeleri de resmediyor. Bu noktadan bakıldığında kadın figürü, onun sıfır noktasını ya da aşkınlığı ortaya koyan resimlerinin en temel unsuru olarak karşımıza çıkıyor.

Fiko`nun simge ile figürü yan yana getirdiği son resimleri 10 Temmuz`a kadar Teşvikiye Sanat Galerisi`nde görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT