Fevzi Karakoç - Köprü

Tarihler: 20 Ekim 2011 Perşembe ~ 12 Kasım 2011 Cumartesi

Yer: Gallery Linart

Adres: Abdi İpekçi Cad. Gülen Apt. No:24 D:4 Nişantaşı İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 247 47 29

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 20, 2011 ~ Kas 12, 2011

Gallery LiNART, “Köprü” adlı sergisiyle, ödüllü sanatçı Fevzi Karakoç’u, 20 Ekim – 12 Kasım 2011 tarihleri arasında, sanatın merkezi Nişantaşı’ndaki mekanına taşıyor! Sergide yaklaşık 20 eseri yer alan sanatçı; eserlerinde kullandığı kültürel figürleriyle, izleyenlere ilk bakışta Anadolu’yu anımsatırken, figürleri kompozisyonla birleştirdiğinde, kültürel işaretlerden fazlasının var olduğunu gösteriyor.

Fevzi Karakoç, Gallery LiNART’ta yer alan “Köprü” adlı 33. sergisinde; kullandığı kültürel figürlerle izleyiciyi ilk başta Anadolu’ya götürürken, eserler biraz daha incelendiğinde, resimden çıkmak istercesine sunulan figürlerin gizemli anlamları olduğu fark ediliyor. Sanatçının eserlerinde görülen atlar, bir kültürün somut biçimleri olarak öne çıkıyor ve izleyicinin kendisini bozkır sıcağının altında, canlanmış ve gerçekliğe bürünmüş bir destanın en yakın tanığı gibi hissetmesine neden oluyor. Yine Karakoç’un eserlerinde görmeye alışkın olduğumuz narlar, biberler ve elmalar en canlı en parlak renkleriyle sunulurken, bu kez de Anadolu’nun ılıman havası ve neşeli coğrafyasını yansıtıyor.

Karakoç; eserlerine ilk bakıldığında izleyicide somut hisler uyandırsa da, bu hisler tam anlamıyla kendi hislerini aktarmıyor. Sanatçı, eserlerinde; figürlerin kendileriyle değil, sunuş ve kompozisyon içinde kullanış biçimleriyle kendini ifade ediyor. Resim sınırlarının dışına çıkmak isteyen her figür, sanatçının izleyiciyle kurduğu bağı temsil ediyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT