Figüraksiyon

Tarihler: 16 Aralık 2008 Salı ~ 31 Ocak 2009 Cumartesi

Yer: Teşvikiye Sanat Galerisi

Adres: Abdi İpekçi Cad. 48/3 Teşvikiye İstanbul İstanbul

Telefon: 0.212 241 04 58

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 16, 2008 ~ Oca 31, 2009
"FİGÜRAKSİYON"
Teşvikiye Sanat Galerisi yeni yıla Türk çağdaş sanatının önde gelen 5 figüratif sanatçısı ile girecek. 16 Aralık 2008 tarihinde açılacak olan Figüraksiyon adlı sergi, 31 Ocak 2009 tarihine kadar sürecek. Eser Afacan, Altan Çelem, Şahin Paksoy, Mahir Güven ve Serdar Şencan`ın yer aldığı bu serginin odak noktası her biri farklı sanatsal üslupların izini takip eden ancak aynı dönemde üretim yapan figüratif sanatçıların figür resmine nasıl birbirinden farklı yorumlar getirdiğini göstermek. Örneğin yaşamının büyük kısmını Norveç`de geçiren Eser Afacan figürü, dev boyutlarda ve teatral ifadelerle yorumlanmış bir gerçeklik olarak ele alırken Şahin Paksoy, figür resmini günlük yaşamın en sıradan ama en mizahi anlarıyla anlatmayı yeğliyor. Onun resimlerinde kalabalıklar içerisinde tek tek figürlerin kendi hikayeleri kadar bu kalabalıkların toplumsal gerçekliği de öne çıkıyor. Mahir Güven daha çok edebi bir atmosfer içinde ele aldığı figürlerini hayali bir imge olarak resmederken romantik resim geleneğine yaslanıyor fakat Altan Çelem, figürü modern yaşamın içerisinde devinen bir aktör olarak resmediyor. Çelem`in resimlerinde figür ne romantik, ne toplumsal bağlamda değerlendirilebilecek bir imge, aksine onun resimlerinde figür, günlük yaşamın içinden çıkarılmış bir fotoğrafın resimdeki yansıması. Serdar Şencan`ın figürleri ise bir taraftan ironik bir taraftan gerçekdışı göndermeleri olan anlatımcı ve eleştirel unsurlar olarak karşımıza çıkıyor.

Figür resminin bu farklı aksiyonlarını bir araya getiren Figüraksiyon sergisi, Teşvikiye Sanat Galerisi`nin 25 yılı aşkın bir süredir kendine çizdiği Türk çağdaş sanatında figür resmini temsil etme ve destekleme yaklaşımı ile de anlam kazanıyor. Sergi, 31 Ocak tarihine kadar görülebilir.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT