Firdevs Çalkanoğlu - 'Nefes' Ebru Sergisi Açılıyor

Firdevs Çalkanoğlu - 'Nefes' Ebru Sergisi Açılıyor

Tarihler: 17 Kasım 2016 Perşembe ~ 14 Aralık 2016 Çarşamba Saat 19:30

Yer: Zeytinburnu Kültür Ve Sanat Merkezi

Adres: Semiha Şakir Caddesi Zeytinburnu Meydanı Zeytinburnu İstanbul

Telefon: 0212 415 58 58

Faks: 0212 415 51 57

Web: http://www.zeytinburnukultursanat.com

E Posta: posta@zeytinburnukultursanat.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 17, 2016 ~ Ara 14, 2016

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi, Firdevs Çalkanoğlu'nun "Nefes" adlı ebru sergisine ev sahipliği yapıyor. Ebru sanatçısı Firdevs Çalkanoğlu, 17 Kasım-14 Aralık tarihleri arasında Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşuyor. Bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında birçok sergiye katılan ve 3 kişisel sergi açan sanatçı, eserleriyle Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde olacak. 17 Kasım Perşembe akşamı saat 19.30'da gerçekleştirilecek sergi açılışının ardından davetliler, Necdet Kaya konseri ile keyifli dakikalar geçirecek.

"Biricik olmayanı tarih,sanat alanında eleyecek"

Çalkanoğlu'nun sanatından bahseden serginin Küratörü Mehmet Lütfi Şen, "Bir çalışma özgünse sanat eseri olma şansı vardır. Yeni ve kendinden öncekilerden farklı olmayan bir eser sanat olamaz. Çok iyi işçiliğe ve yüksek piyasa değerine sahip olması bir şeyin sanat eseri olmasını sağlamaz. Biricik olmayanı, geleneğe yeni bir değer katmayanı tarih, sanat alanından eleyecektir." dedi.

Kendinden öncekiler gibi eser vermenin ancak sanatı öğrenmeye yönelik bir anlamı olabileceğini dile getiren Şen, geleneğin çağdaş sanatçılar eliyle yeni formlara ve normlara kavuşmasıyla gelecek olabileceğini söyledi. Firdevs Çalkanoğlu'nun gelenekle kurduğu bağın ve özgün tavrının her zaman dikkatini çektiğini vurgulayan Şen sözlerini, "İnanıyorum ki yaptığı eserler tartışılacak, sanat teorilerinin öznesi olacak ve geleceğe kalacaktır." Şeklinde sonlandırdı. 17 Kasım Perşembe günü, saat 19.30'da açılışı gerçekleştirilecek "Nefes" adlı ebru sergisi, 14 Aralık Çarşamba gününe kadar Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gezilebilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT