Fıstık Ezmesi

Tarihler: 04 Ekim 2011 Salı ~ 04 Kasım 2011 Cuma

Yer: Mabeyn Gallery

Adres: Başmabeynci Köşkü Nüzhetiye Cad. No:63 Beşiktaş / İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 261 60 60

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 4, 2011 ~ Kas 4, 2011

Mabeyn Gallery kapılarını Huri Kiriş’in “Fıstık Ezmesi” isimli kişisel sergisi ile açıyor. Galeri geçtiğimiz yüzyılın başında inşa edilmiş “Başmabeynci Konağı” olarak bilinen binada hizmet verecek. Beşiktaş Nüzhetiye Caddesinde günümüze kadar ulaşabilmiş olan “Başmabeynci Konağı”, döneminin ilk çağdaş resim sanatı çalışmalarının duvarlarında yer almasıyla Türk sanat tarihi açısından büyük önem taşıyor.

Galerinin ilk sergisinde Huri Kiriş, insanlık tarihinin başlangıcından bu yana sorgulanan “kutsal/günah - kadın/erkek” kavramları ile karşımıza çıkıyor. Geçmişten gelen izlerin günümüze yansımalarını resimlerine yansıtan Kiriş, serginin temasını “Kutsallık kavramı, toplumsal kabuller ekseninde insanlar arası ilişkiler ve toplumda insanın aldığı pozisyonlar” olarak özetliyor.

Kurban kim sorgulamasını yapan sanatçı, günümüz Türkiye’sinin önemli bir sorunu olan şiddetin boyutlarını da sergilediği çalışmalarında kadın figürünü öne çıkarıyor. Eserlerinin arka planlarında kutsalın izleri yer alırken, ön planda güncelle karşılaşmak izleyiciyi düşünmeye itiyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT