Foto Galatasaray’da Fotoğraf Çektirenler Aranıyor...

Tarihler: 13 Ocak 2012 Cuma ~ 14 Ocak 2012 Cumartesi

Yer: Salt Galata

Adres: Bankalar Caddesi No:11 Karaköy, İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 334 2200

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 13, 2012 ~ Oca 14, 2012

SALT, Foto Galatasaray sergisi kapsamında, “Fotoğraf Etiketleme Günleri” düzenleyecek. Etkinlikte katılımcılarla birlikte, 1935-1985 yılları arasında, İstanbullu ilk kadın stüdyo fotoğrafçılarından Maryam Şahinyan’ın stüdyosunda fotoğraf çektiren kişilerin kimlikleri belirlenecek. Arşiv kavramına yenilikçi bir yaklaşım getiren etkinlik, 13 Ocak Cuma ve 14 Ocak Cumartesi günleri SALT Galata Oditoryum’da gerçekleştirilecek.

Foto Galatasaray arşivine iz bırakmış olabilecek herkesin ve tüm meraklıların davetli olduğu etkinlikte katılımcılar, aile fertleri, arkadaşları ve tanıdığı yüzlerin kimliklerini belirleyerek, yakın tarih okumasına olanak tanıyan eşsiz arşivin yaşatılmasına katkıda bulunacak. Arşiv, daha sonra interaktif bir yazılımla internette erişime açılarak, stüdyoda fotoğraf çektirmiş kişilerin daha geniş kapsamda kimliklendirilmesine imkan sağlayacak.

SALT Galata’nın Açık Arşiv mekanında 22 Ocak 2012’ye kadar devam edecek Foto Galatasaray sergisi, Maryam Şahinyan’ın (1911-Sivas / 1996-İstanbul) yarım asırlık mesleki arşivinin yeniden görselleştirilmesinden oluşuyor. Foto Galatasaray’ın, tamamı siyah-beyaz negatif ve cam negatiflerden meydana gelen fiziksel arşivi, İstanbul’un yakın dönem klasik fotoğraf stüdyolarından bugüne eksiksiz ulaşan nadir örneklerden birini oluşturuyor. Araştırmacı/Sanatçı Tayfun Serttaş’ın oluşturduğu bir ekip tarafından 2 yıllık sürede tasnif, temizlik, sayısallaştırma, sayısal restorasyon ve kategorizasyon aşamalarından geçerek korunmaya alınan arşivde, 200.000’e yakın negatif ve 1 milyon kişinin fotoğrafı yer alıyor. Arşiv, Cumhuriyet sonrası İstanbul’un sosyo-kültürel haritasında gerçekleşen demografik dönüşümler ve tanıklık ettiği tarihsel dönem açısından benzersiz bir envanter sunuyor. Aynı zamanda İstanbullu bir kadın stüdyo fotoğrafçısının yarım asırlık mesleki kariyerinin kronolojik bir izdüşümü olma özelliğini taşıyor.

Görsel: Maryam Şahinyan, Foto Galatasaray / İstanbul – Beyoğlu, 08.1942, Siyah & Beyaz Negatif, 10x15cm

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT