Fotoğraf Geçidi İstanbul 2010 Etkinlikleri: Sibel Özbilgiç - İstanbul Düğünleri

Tarihler: 18 Eylül 2010 Cumartesi ~ 15 Ekim 2010 Cuma

Yer: Fototrek Fotoğraf Merkezi

Adres: İstiklal Cad. Mısır Apt. No: 311 K:1 D:3 Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 251 90 14 - 245 78 57

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 18, 2010 ~ Eki 15, 2010

Fotoğraf Geçidi: İstanbul 2010 Etkinlikleri Sibel Özbilgiç`in “İstanbul Düğünleri” Sergisiyle Devam Ediyor !

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projeleri kapsamında, sanat yönetmenliğini ve küratörlüğünü Gültekin ÇİZGEN’in, proje koordinatörlüğünü Cenk GENÇDİŞ’in üstlendiği FOTOGRAF GEÇİDİ: İSTANBUL 2010’un on üçüncü sergisi Sibel ÖZBİLGİÇ’in “İSTANBUL DÜĞÜNLERİ”, 18 Eylül 2010 Cumartesi günü saat 19.00’da gerçekleştirilecek kokteyl ile açılacak. Serginin katalogu da aynı gün izleyicilere sunulacak.

FOTOTREK FOTOGRAF MERKEZİ’nde yer alacak sergi, 15 Ekim 2010 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Gültekin ÇİZGEN’in kaleminden “İstanbul Düğünleri” Sergisi:
Bugün gezegenimizin her tarafında insan toplulukları mutluluk bağlamında aynı evrimin düzeyindedirler. Yaşamın tek amacı mutluluktur ve düğünler bunun taçlandığı olaylardır. İki insanın birbirine sevgisini resmileştirdiği, artık birbirleri için yaşacaklarının sözünü verdikleri ve bu sevinci sevdikleriyle, dostlarıyla paylaştıkları bir zaman dilimidir düğün. Fakat bu iyi yansıtılmıyordu. Kurulan hayallerin gerçek olduğu ve yeni hayallere yelken açılan büyülü anların fotografça mimarı Sibel Özbilgiç ortaya çıkana kadar.

“Fotograf Geçidi 2010”, gerçekten özgün fotografça yapısıyla, genelde şimdiye kadar bu kapsamda anlatılmamış “Bir İstanbul Hikayesi” anlatıyor. Sibel’in, fotograflamaktan zevk alarak çektiği anlar, duyguların doruğa çıktığı anlardır. İşte tüm bunlar aynı zamanda fotografça anlatılan birer “İstanbul hikayesidir.” Bunu paylaşalım istedim.

Sibel ÖZBİLGİÇ’in kaleminden “İstanbul Düğünleri” Sergisi:
Her düğün giriş, gelişme ve sonucu olan farklı bir hikaye. Bu hikayeyi ben fotograflarımla anlatıyorum. Önce arkadaş oluyorum çiftlerle. Yani ben bir düğün fotograflamıyorum, arkadaşlarımın düğününü fotograflıyorum, onların duygularına, heyecanlarına, gözyaşlarına ortak oluyorum.
Fotograflamaktan en fazla zevk aldığım anlar, duyguların doruğa çıktığı anlar. Gelinin, gelinliğini giyip ilk kez aynaya baktığı ve bugünün o hep beklediği gün olduğunu fark ettiği an mesela… Ya da hazırlandıktan sonra gelinle damadın birbirlerini ilk gördükleri an… Nikah masasına oturmadan önceki dakikalar, o bekleyiş… Damadın arkadaşlarıyla kadeh tokuşturması, şakalaşmaları…

Gözlemlemek, o anları yakalamak ve her halleriyle insanların duygularını aktarmak çok güzel. Fotograf kendini anlatabilmeli, altına herhangi bir yazı yazmadan insanlar anlayabilmeli anlattığım hikayeyi.

Sibel ÖZBİLGİÇ
2004 yılında Marmara Üniversitesi AEF Fotograf bölümünden mezun olduktan sonra, reklam ve moda fotografları çekerek başladığı fotograf kariyerine, 2006 senesinde evlilik ve doğum fotograflarını da ekledi.
Sanatçı hikaye fotoğrafçılıgını soyle anlatıyor : ‘’Mezun olduktan ve profesyonel olarak fotografçılığa başladıktan sonra fark ettim ki ben hikaye fotografçılığını seviyorum. Gözlemlemek, anları yakalamak ve her halleriyle insanların duygularını aktarmak çok güzel. Fotograf kendini anlatabilmeli, altına herhangi bir yazı yazmadan insanlar anlayabilmeli anlattığım hikayeyi.‘’
Bugüne kadar büyülü kareleriyle gelinle damadın en güzel anlarına tanıklık eden ve fotograflarıyla masala dönüştüren Sibel Özbilgiç, çiftlerin en özel günlerini sonsuz kılmaktan mutluluk duyuyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT