Fulya Çetin - Geceden Karanlık

Fulya Çetin - Geceden Karanlık

Tarihler: 30 Eylül 2016 Cuma ~ 05 Kasım 2016 Cumartesi

Yer: Sanatorium

Adres: Asmalı Mescit Mah. Asmalı Mescit Sok. No: 32/A Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 293 67 17

Web: http://www.sanatorium.com.tr

E Posta: info@sanatorium.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 30, 2016 ~ Kas 5, 2016

Fulya Çetin'in "Geceden Karanlık" isimli kişisel sergisi 30 Eylül 2016 - 05 Kasım 2016 tarihleri arasında SANATORIUM'da izleyici ile buluşuyor.

Sergi sanatçının Aile-Devlet-Kadın ve Eril tahakküm üzerine şekillenen son çalışmalarını kapsıyor. Yaptığı yağlıboya resim ve video yerleştirmelerle toplumun en büyük diktası olan erkek hegemonyasının nasıl onaylandığının, desteklendiğinin, yüceltildiğinin ve meşrulaştırıldığının altını çizen sanatçı, kadınların bu sistem içerisindeki mücadelesini görünür kılıyor.

Fulya Çetin, bir kutlamaya ait imgeleri adeta sessiz bir mateme dönüştürüyor. Erkek şiddetine karşılık yaşamak için öldürmek zorunda kalan kadın mahkumların hikayelerinden metaforlarla "gerçekliğe" tekrar tanıklık edeceğimiz "Geceden Karanlık" sergisi 5 Kasım 2016 tarihine kadar SANATORIUM'da görülebilir.

"Bir kadının kendi hayatının geleceğine ilişkin sahip olduğu hayaller, başka birinin kıskançlığının ya da birinin ona yönelik apaçık yıkıcılığının alevlerinde de öldürülebilir. Ailenin, akıl hocalarının, öğretmenlerin ve arkadaşların haset duyduklarında ille de yok edici olmaları gerekmez, ama bazıları gerek gizli gerekse o kadar da gizli olmayan şekillerde kesinlikle ve kararlı bir biçimde yıkıcıdır. Hasmane bir sevgi ilişkisine, ana babaya, öğretmene ya da arkadaşa hizmet ederken hiçbir kadın yaratıcı hayatını askıya almaktan kendini kurtaramaz."
Kurtlarla Koşan Kadınlar /Clarissa P. Estes

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT