Galeri 1 Askıda / Suspended; Galeri 2 Tebdilibeden / ´Tebdilibeden´

Tarihler: 21 Eylül 2010 Salı ~ 30 Ekim 2010 Cumartesi

Yer: Pi Artworks Galeri

Adres: Gallery 1
Boğazkesen Cad. No:76 Tophane / Beyoğlu ISTANBUL

Gallery 2
Boğazkesen Cad. Kadiriler Yokuşu 69/1 Tophane / Beyoğlu ISTANBUL İstanbul

Telefon: 0212 293 71 03

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 21, 2010 ~ Eki 30, 2010

Mehmet Ali Uysal’ın “Askıda” ve “Tebdilibeden” adlı sergileri Pi Artworks Galeri 1 ve 2’de 21 Eylül – 30 Ekim 2010 tarihleri arasında devam edecek.

Sanatçı, 2010 Eylül ayında Pi Artworks Galeri –1 de “Askıda” ve Galeri-2 de “Tebdilibeden” isimli solo sergileriyle eş zamanlı olarak, Ekim ayında, Belçika’da katılmış olduğu “ Festival 5 Saisons “ rezidans programının açılışında, yine Ekim ayında Almanya’da kuratörlüğünü Eva Liadtjens ve Cassandra Mehlhorn’un yaptığı “Beyaz Kaos“ isimli sergide yer alacaktır.

Sanatçı Pi Artworks’deki ilk kişisel sergisini, galerinin iki ayrı mekanını kullanarak farklı iki sergi ile değerlendiriyor. Mimari yapının bedenle olan benzer ilişkisinden yola çıkarak düzenlediği Galeri 2 deki “Tebdilibeden” başlıklı sergisini, 2005 yılında açmış olduğu “Tebdilimekan” sergisine gönderme yapan işler üzerine kurmakta. Sergilediği işlerde Mimari yapının bedenle olan ilişkisini, tenin duvarla olan ilişkisine benzetiyor ve Beden/Ten ilişkisine Mimari Yapı /Duvar ilişkisi metaforu ile cevap veriyor.

Galeri1’de oluşturduğu “Askıda” isimli sergisi ise bir “sanat” eleştirisi olarak değerlendirilebilir. Sanatçı, İki boyutlu bir yüzey olarak kurgulanan ve sanatçının ifade alanı olarak ortaya çıkan tuval ve sonrasında burjuvazinin (sermayenin) gösteriş ve şatafatının üzerine bir elbise gibi giydirilmesinin sembolü olan yaldızlı çerçeveleri malzeme olarak kullanıyor. Uzun yıllar boyunca sanat ve sermaye ilişkisinde yapıt üzerinden ortaya çıkan direk bir ilişkinin sembolü olan bu çerçeveler yükselen sermaye değerlerinin kollarının arasında sıkıca sarmaladığı yapıtın, avangard olamayan arayışlara çaresizce teslimiyetinin bir ironosi gibidir. Karşılıklı bir kucaklaşmanın temsili olarak da düşünülebilir. Tabloların gösterişli kıyafetlerine dönüşen bu yaldızlı çerçeveler, sermayenin bir sahiplik ve egemenlik temsili olarak günümüzde de devam etmektedir. Çalışmalarda; nesnenin dönüşen sembolik değerine müdahale söz konusudur. Öncelikli olarak bir biçim bozma temelinde olan bu müdahale, sonrasında bir sorgulamaya ve nihayetinde de karşı bir tavıra işaret eder. Bu müdehale; sanat nesnesine dönüşen yaldızlı çerçeveler üzerinden ortaya konan bir eleştiri niteliğindedir. Bu durum genel bir tavır olarak, sanatın kendi gerçeklik alanında oluşan değerlerin ve ortaya çıkan nesnel gerçekliğinin bizzat müdahaleye uğramasını sağlamaktadır.

1976 Mersin doğumlu sanatçı, 1998 yılından bu yana ODTÜ Güzel Sanatlar ve Müzik Bölümünde, araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır. Sanatçı, 2009 yılından itibaren Pi Artworks tarafından temsil edilmektedir. Yurtiçi ve yurtdışında katıldığı önemli sergiler ve rezidans programları arasında; 2005 yılında İstanbul’da “Tebdilimekan” solo sergisi, 2008 yılında Almanya’da Galery Eigheinheim’de ”Ex-libris” isimli solo sergisi, Fransa’da "Le Vent Des Forets" Çağdaş Sanat Rezidansı, Fransa’da, Grand Hall de La Villette’de 53. "Jeune Creation", Grup Sergisi, 2009 yılında Galeri Nev Ankara’da, "kayıp gerçekliğin izinde: nevnesil" isimli sergi, 2010 yılında Cer Modern Ankara’da “ fasa fiso “ ve “+Sonsuz” isimli sergiler ve 2010 Mardin Bienali yer almaktadır. Pi Artworks Galeri 1 ve 2’de Mehmet Ali Uysal’ın “Askıda” ve “Tebdilibeden” sergileri 30 Ekim 2010 tarihine kadar devam ediyor. Galeri 1 ve 2 Pazar hariç her gün 10:30 – 19:30 saatleri arasında gezilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT