Galeri 44A’da Esat Tekand “Yeraltından Notlar” Sergisi

Tarihler: 08 Şubat 2010 Pazartesi ~ 27 Şubat 2010 Cumartesi 8 Şubat – 27 Şubat 2010

Yer: 44A Sanat Galerisi

Adres: Ahmet Fetgari Sok. 44/A, Teşvikiye, İstanbul İstanbul

Telefon: 0 212 233 33 80

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 8, 2010 ~ Şub 27, 2010

44A Sanat Galerisi, Esat Tekand’ın “Yeraltından Notlar” sergisine ev sahipliği yapıyor.

Tekand Danimarka Arhus Kunst Akademi’de çalıştıktan sonra, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni bitirdi. Resim ve heykel çalışmalarının yanısıra tiyatro ve sinemada pek çok sahne tasarımı ve sanat yönetmenliği yaptı. Bu alanda ödüller almış olan Tekand, çeşitli üniversitelerde ve okullarda resim ve çağdaş sanat dersleri verdi. 1981’den bu yana birçok ulusal ve uluslararası sergide yer alan sanatçı, çok sayıda da kişisel sergi gerçekleştirmiştir.

Yirmi dokuz yıllık sanat yaşamını geride bırakırken, sanatçı bu sergisi için ağırlıklı olarak yağlı boya ve karışık gereç kullanılarak oluşturulmuş yapıtlarıyla, geriye itilmiş anıları, toplumsal ya da kişisel saplantıları resimsel bir not almaya dönüştürüyor. Çoğu kez birer büyük boy maket özelliği gösteren işlerinde, malzemenin yaklaşık bir yarım tasarımlama ile kullanılmış olması, onları dikkat çekici ve keşfedilmeye açık hale getiriyor.

Yer yer heykele yaklaşan özellikleri ve boyutları ile ters orantılı olarak, kırılgan, ‘çalışma maketi’ özellikli yapıları, Tekand’ın işlerini birer saplantı-anı yığılmasına ya da kalıntısına dönüştürüyor. Yaklaşık onbeş işten oluşan sergi 8 Şubat – 27 Şubat 2010 tarihleri arasında izlenebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT