Galleria İlly İstanbul`da

Tarihler: 02 Ekim 2010 Cumartesi ~ 23 Ekim 2010 Cumartesi

Yer: Galeri Işık Teşvikiye

Adres: Teşvikiye Cad. No:152 Nişantaşı Şişli İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 233 12 03

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 2, 2010 ~ Eki 23, 2010

GALLERIA ILLY İSTANBUL’DA

Kahveyi kültür ve sanatla birleştiren Galleria illy 2 Ekim’de Galeri Işık Teşvikiye’de açılıyor. Üç hafta boyunca `içinde gezilebilir bir sanat eseri` olarak İstanbulluları ağırlayacak olan Galleria illy’yi dünyanın önde gelen çağdaş sanatçılarından Tobias Rehberger tasarladı.

Dünyanın en ünlü kahve markası illy’nin sanat projesi Galleria illy, 1 Ekim 2010’da Istanbul’da açılıyor. Galeri Işık Teşvikiye’de, 2-23 Ekim 2010 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek olan Galleria illy sanat, edebiyat, tasarımın uluslararası yıldızlarını geniş kitlelerle buluşturan, gezici bir platform.

New York, Milano, Trieste ve Berlin’den sonra dünyada beşinci kez Istanbul’da düzenlenen Galleria illy, başlı başına bir sanat eseri olarak tanımlanıyor. Dünyaca ünlü çağdaş sanatçı Alman Tobias Rehberger, Istanbul’daki etkinliğe özel olarak, Galeri Işık Teşvikiye’yi Türkiye’de ilk defa `içinde gezilebilir bir sanat eserine` dönüştürüyor.

Üç hafta boyunca açık kalacak olan Galleria illy’de ziyaretçiler çeşitli kültür etkinlikleri içeren farklı programın yanı sıra, Universita del Caffe’nin baristaları tarafından verilen kahve derslerine de katılabilecekler. Galleria illy programında dünyanın önde gelen fotoğraf ajanslarından Magnum Photos fotoğrafçılarından Harry Gruyaert, Italyan mimar/tasarımcı Aldo Cibic’in de aralarında bulunduğu pek çok ünlü isim bulunuyor.

Markanın yılda dört kez yayınlanan dergisi illywords’ün bu sayısında ise Istanbul etkinliğine özel olarak Türk öğrencilere yer veriliyor. Galleria illy için Milano, New York ve Berlin gibi metropollerden sonra sonra Istanbul’u seçmesi Türkiye’ye verdigi önemi gösteriyor.

Rehberger’in Olağanüstü Mekan Tasarımı: Gerçek mi Optik Yanılgı mı?
’Everything happens for a reason’ – `Herseyin bir sebebi var` sloganıyla düzenlenen Galleria illy’nin mekan tasarımı, Altın Aslan ödülü sahibi Tobias Rehberger’in 2009’daki Venedik Bienali icin tasarladığı ödüllü espresso barının geliştirilmiş hali. Iki yerleştirmenin ortak noktası, gerçekle optik yanılgıların arasındaki sınırları yok eden geometrik şekillerin oluşturduğu özel tasarım. Bu olağanüstü mekanın odak noktası, kültür ve kahveyi büyük uyum içerisinde harmanlayan bir espresso bar. Ziyaretçiler bu sanat yerleştirmesinin içinde espressolarının veya cappuccinolarının tadına varırken illy’nin sanat ve kültüre adanmış yanını da keşfe çıkacaklar. Kahveseverler Galleria illy’de kültürel aktivitelerin yanı sıra mükemmel espresso’yu hazırlama sanatını da öğrenecekler.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT