Gazi Sansoy - ‘’İsimsiz Silüetler’’

Tarihler: 07 Haziran 2012 Perşembe ~ 30 Haziran 2012 Cumartesi

Yer: ART350

Adres: Bağdat Caddesi No: 350 34738 Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 369 80 50 - 0553 246 43 04

Web: http://http://www.art350.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 7, 2012 ~ Haz 30, 2012
Özge Altınkaya Erkök sanatçının eserleriyle ilgili şu yorumu yapıyor: ‘’Yüzsüzler Serisi’nin devamı olan ‘’İsimsiz Silüetler’’ serisi, çıkış noktasını Gazi Sansoy’un Rönesans resmine duyduğu büyük hayranlık ve onların içinde varolmaya karşı hissettiği büyük tutkuda bulur. Bu insanî ve çocuksu tutkunun ortaya çıkardığı eserler, zamanla kollarını insanlık tarihine, sanat tarihine ve tüketim kültürüne kadar uzatır. Sansoy, Rönesans dönemi Avrupa resimlerinden muhteşem örnekleri dijital baskı tekniği ile tuval üzerine baskı alır ve temel öğesi figür olan bu resimlerden figürü bir anlamda siler. Figürün sadece görünen ten kısmını ustalıkla boyayarak yok eder. Geriye kalan; dekor, manzara, içleri boşalmış kıyafetler ve doldurulmayı bekleyen kocaman bir boşluk.

Sanatçı, leke alanlarına dönüşen boşluklara, kendini temsilen tutkuyla sevdiği pop renkleri koyar. Kendini, figürün yerini almış geniş renk alanları ile bu resimlerin içinde vareder.... Resimlerin güçlü gölge-ışık etkilerinin aksine bu yabancı renkler tümüyle homojendir. Boşlukları dolduran renkler çoğunlukla canlı ve parlak, karakterlerin yerini alan yabancı muhaliftir.

Rönesans bu resimlere gerçeklik getirmiştir, Sansoy da bu resimlere kendi gerçekliğini getirir. Bu resimlere hayranlık duyar, içlerinde varolmak ister. Ne ideal şekilde, ne gerçek şekilde, ama kendi istediği şekilde varolmak ister. Bir anlamda ideal ya da gerçek olan olarak sunulanın çağdaş realite ve günümüz sanatıçısının bakış açısı ile sorgulanmasını, sarsılmasını teşvik eder.. Her bir izleyici, her bir zihin onların varlıkları ve imajları ile ilgili düşünmek üzere serbest bırakılır… Bu, Sansoy’un, Rönesans sanatçıları ile buluştuğu zaman-ötesi bir noktadır.’’

*Galeri, her gün 10.00-22.00 arası ziyaret edilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT