Geçmişten Bugüne Fetih Başlıkları Sergisi

Tarihler: 17 Mayıs 2010 Pazartesi ~ 23 Mayıs 2010 Pazar

Yer: Harbiye Askeri Müze

Adres: Harbiye İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 17, 2010 ~ May 23, 2010
‘’Fetih Başlıkları’’ seramikte can buldu
geçmişten bugüne fetih başlıkları sergisi

Dünyanın en eski askeri bandosu olarak bilinen Mehter’in büyük ilgi gören başlıkları, seramik sanatçısı A. Aysun Sandıkçıoğlu’nun çalışmalarıyla farklı bir boyuta taşındı. Marşları kadar giysileriyle de dikkat çeken Mehter takımının seramik başlıkları, “geçmişten bugüne fetih başlıkları sergisi” adı altında Harbiye Askeri Müze’de sergilenecek.

Seramik sanatçısı A. Aysun Sandıkçıoğlu’nun Mehter takımının başlıklarını seramikle buluşturduğu eserleri, Art Club tarafından 17-23 Mayıs tarihleri arasında Harbiye Askeri Müze’de sergilenecek. Sergi 30 parçadan oluşuyor.

1.000-1.100 derece ısı aralığında pişirilmesi sonucu ortaya çıkan döküntülü doku tekniği, A. Aysun Sandıkçıoğlu’nun kendine özgü geliştirdiği özel bir yöntem.

Üç boyutlu olarak seramikte hayat bulan bu eserler, askeri müzedeki serginin hemen ardından 26 Mayıs – 15 Haziran tarihlerinde de Yerebatan Sarnıcı’nda görülebilecek.

Osmanlı döneminde bir çok savaşta düşmanları etkilemek amacıyla marşlar çalan ve dünyanın en eski askeri bandosu olarak bilinen Mehter Takımı’ndaki hiyerarşik yapıyı yansıtan bu başlıklar, üzerindeki ayrıntılarla da dikkat çekiyor. Sıkça kullanılmış olan Selçuklu on kollu yıldız motifi seramik heykellerin de odak noktalarını oluşturuyor.

Ünlü sanat eleştirmeni Abdülkkadir Günyaz, A. Aysun Sandıkçıoğlu’nun yapıtları için ‘’ Onlar birer sanatsal seramik objeleridirler, tabii ki adı geçen kıyafetlerden, ya da enstrümanlardan kaynaklanmış olabilirler, ama şimdi, birer özgün sanatsal yaratılardır. Sizler de işte böylesi gözlemlemeye ve elbet tat almaya bakın, eminim mutlu olacaksınız. ’’ diye beğenilerini belirtmiştir.

Bu çalışmaya başlamadan önce uzunca bir süre Mehter hakkında araştırma yaptığını belirten Sandıkçıoğlu, seramik çalışmalarını halen İzmir bulunan A&A Sanat Atölyesi’nde sürdürüyor.
www.artclub.com.tr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT