Geçmişten Öğrenmek

Tarihler: 08 Mart 2012 Perşembe ~ 18 Mart 2012 Pazar

Yer: Türk ve İslam Eserleri Müzesi

Adres: İbrahim Paşa Sarayı At Meydanı sok. No: 46 Sultanahmet İstanbul

Telefon: 0212 518 18 05

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 8, 2012 ~ Mar 18, 2012

BİLGİ’li öğrenciler ve Nesteren Davutoğlu ortak koleksiyonundan oluşan “Geçmişten Öğrenmek” Sergisi Açıldı!

İstanbul Bilgi Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri ve reklamcı Nesteren Davutoğlu’nun anneannesi Belkıs Sevengil’in Cumhuriyetin ilk yıllarına uzanan koleksiyonundan oluşan “Geçmişten Öğrenmek” sergisi 6 Mart Salı günü Türk-İslam Eserleri Müzesi’nde açıldı

Cumhuriyet’in ilk kadın öğretmenlerinden Belkıs Sevengil’in Kız Meslek Liseleri’nde eğitim verdiği dönemden derlediği kıyafet koleksiyonu, BİLGİ Moda Bölümü’nden 10 öğrencinin hayal gücüyle birleşti ve yeni bir koleksiyon ortaya çıktı. Sergi 6-18 Mart 2012 tarihleri arasında Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde ziyarete açık olacak.

Yüz yıllık geçmişi ile her parçada yaşanmışlıkların izini barındıran koleksiyon ve yeni tasarımlar yaklaşık 80 parçadan oluşuyor. Elbise, lizöz, ceket, önlük, patik gibi çok sayıda el dikişli, ipek, atlas parçalardan oluşan Cumhuriyet Dönemi koleksiyonu, Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri ve akademisyenlerin katkılarıyla ve çizimleriyle yeniden yorumlandı.

Belkıs Sevengil’in torunu ve reklamcı Nesteren Davutoğlu yaptığı açılış konuşmasında “Dünün değerlerini, bugünün öğrencileri yorumladı ve ortaya yaratıcı bir proje çıktı. Her zaman yeniliğin ve değişimin öncülerinden olan İstanbul Bilgi Üniversitesi’ne bu projeyi yaratacak ufku açtığı için teşekkür ediyoruz. Gençlerin yaratıcılığını teşvik eden bu proje ile dün, bugün ve yarın birbirini büyütmeye devam edecek.” dedi.

Davutoğlu, moda tasarımının toplumun karakterini belirleyen çizgileri taşıdığını vurgulayarak BİLGİ’nin böyle bir projeye destek olmasından mutluluk duyduğunu ve serginin gençlerin yaratıcılığının ve koleksiyon bilincinin oluşmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Belkıs Sevengil’in değerli koleksiyonu BİLGİ öğrencilerinin hayal gücü ile birleşti

Cumhuriyetin ilk yıllarında Kız Meslek Liseleri’ndeki öğrencilerin el dikişli, ipek, atlas parçalardan oluşan işleri, Moda Bölümü öğrencileri ve akademisyenlerin katkılarıyla günümüz modasına uygun olarak yeniden tasarlandı. Alanında bir ilk olan bu uygulamalı laboratuvar çalışması ile öğrenciler eski ve yeniyi günümüzün modernist yaklaşımıyla buluşturdu.

Açılış törenine reklamcı Nesteren Davutoğlu, sanat tarihi uzmanı Prof. Nurhan Atasoy, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektör Danışmanı Emre Gönen ile çok sayıda öğrenci, veli ve akademisyen katıldı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT