Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Yarışması Ödül Töreni ve Sergisi

Tarihler: 21 Şubat 2015 Cumartesi ~ 28 Şubat 2015 Cumartesi

Yer: Zeytinburnu Kültür Ve Sanat Merkezi

Adres: Semiha Şakir Caddesi Zeytinburnu Meydanı Zeytinburnu İstanbul

Telefon: 0212 415 58 58

Faks: 0212 415 51 57

Web: http://http://www.zeytinburnukultursanat.com

E Posta: posta@zeytinburnukultursanat.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 21, 2015 ~ Şub 28, 2015

“Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Yarışması” Ödül Töreni ve Sergisi 21 Şubat’ta Gerçekleştirilecek

Bu yıl ikincisi düzenlenen Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Yarışması’nın ödül töreni ve sergi açılışı Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Geleneksel sanatların tanıtımına, gelişimine katkı sağlamak, bu alanda çalışma yapan sanatçıları teşvik etmek amacıyla düzenlenen ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Yarışması” ödül töreni ve dereceye giren eserlerin yer alacağı serginin açılışı 21 Şubat 2015 Cumartesi günü saat 14.00’da Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilecek.

Hüsn-i Hat Celi Sülüs, Hüsn-i Hat Celi Talik, Tezhip, Minyatür, Ebru, Çini ve Kaatı’ olmak üzere 7 dalda düzenlenen yarışmaya 280 sanatçı katıldı. İlk 3 derece için para ödülünün, ayrıca her dalda 5 esere sergileme ödülünün verileceğinin duyurulduğu yarışmada 46 eser ödüle layık görüldü.

Başkanlığını Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili’nin yaptığı 20 kişilik seçici kurul eserleri 3 aşamada değerlendirdi. Değerlendirmeler neticesinde Hüsn-i Hat Celi Sülüs dalında birinci, ikinci ve üçüncülük ödülleri verilirken sergilemeye hak kazanan eser bulunamadı. Hüsn-i Hat Celi Talik dalında ise sadece üçüncülük ödülü verildi. Çini dalında birincilik ödülü, Ebru dalında da üçüncülük ödülü ikişer esere verilirken Tezhip, Minyatür ve Kaatı’ dallarında ilk üç derece ve sergileme olmak üzere sekizer eser ödüle layık görüldü. Yurtdışından da katılımların olduğu yarışmada 2 İranlı, 2 Japon ve 2 Yemenli sanatçı da dereceye girdi.

Zeytinburnu Belediyesi ve Geleneksel Sanatlar Derneği iş birliği, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, TBMM Milli Saraylar ve Albayrak Grubu’nun katkılarıyla düzenlenen “Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Yarışması” ile ilgili her türlü bilgiye www.geleceginustalari.org adresinden ulaşılabilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT