Genç Fotoğrafçılar Ödülü Sergisi

Tarihler: 12 Kasım 2013 Salı ~ 30 Kasım 2013 Cumartesi

Yer: Elipsis Gallery

Adres: Hoca Tahsin Sok. Akçe Han No: 10 Karaköy Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 48 92

Faks: 0212 244 89 06

Web: http://http://www.elipsisgallery.com

E Posta: info@elipsisgallery.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 12, 2013 ~ Kas 30, 2013

Amerikan Türk Cemiyeti’nin kültür sanat programı Moon and Stars Project tarafından düzenlenen Genç Fotoğrafçılar Ödülü’ne katılan fotoğraflar 12 Kasım’dan itibaren Elipsis Galeri’de sanatseverleri bekliyor.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmaya 10 üniversiteden 18 fotoğraf öğrencisi katıldı. Amerika’daki Boston Güzel Sanatlar Müzesi’nin fotoğraf küratörleri Anne Havinga ve Karen Haas tarafından yapılan değerlendirme sonucu Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden Osman Demir 5 bin dolarlık Genç Fotoğrafçılar Ödülü’nü kazandı. Ayrıca Akdeniz Üniversitesi’nden Çağın Coşkunırmak Birinci Mansiyon, Kocaeli Üniversitesi’nden Melih Cevdet Teksen ise İkinci Mansiyon ödüllerine değer görüldü. Ödüle değer görülen ve yarışmaya katılan bütün çalışmalar 12 - 30 Kasım tarihleri arasında Elipsis Galeri’de sanatseverlerle buluşacak.

Boston Güzel Sanatlar Müzesi’nin küratörleri değerlendirdi
10 üniversitenin fotoğrafçılık bölümü hocaları tarafından önerilen katılımcılar, Amerika'nın en prestijli müzelerinden Boston Güzel Sanatlar Müzesi’nin fotoğraf küratörleri Anne Havinga (Yousuf and Estrellita Karsh Senior Curator of Photographs) ve Karen Haas (Lane Curator of Photographs) tarafından değerlendirmeye alındı. Havinga ve Haas, bu yılki katılımcıların geniş temaları işleseler bile pek çoğunun çalışmasında Türkiye’de yaşanan hızlı modernleşme ve değişime karşı ortak bir hüznün yattığını söylüyorlar.

Demir: Seçici kuruldaki isimler çok değerliydi
Şehrin bir ucunda kendine bir hayat kurmaya çalışan genç Roman halkını belgelediği serisiyle Genç Fotoğrafçılar Ödülü’nün bu yılki sahibi olan Osman Demir, bu ödülün kendisine çok büyük bir güç verdiğini söylemekte ve seçici kurulda bulunan isimlerin çok değerli sanatçılar olduğunu, bu anlamda kendisini birinci seçmelerinin çok büyük önem taşıdığını belirtmektedir.

Coşkunırmak: Çocuk olmadan büyüyen çocukları anlattım
Birinci Mansiyon’un sahibi Çağın Coşkunırmak ise Antalya’nın Balbey mahallesinde yaşayan yoksul çocuklara odaklanan projesini “Fotoğraflarımda, içinde yaşadıkları bu ortamın Balbeyli çocukların üzerindeki etkisini, çocuk olmadan birer yetişkinmiş gibi davranmak, yaşamak zorunda kalışlarını yansıtmayı hedefledim” sözleriyle açıkladı.

Teksen: Köy okulları atıl durumda
Köy okullarının fotoğraflarını çekerek kentsel dönüşüm ve göçe ışık tutan serisiyle İkinci Mansiyon’u kazanan Melih Cevdet Teksen ise, “Çoğu, köy ahalisinin kendi imkânlarıyla inşa edilmiş bu okullar artık atıl durumda. Ne kadar çok emek verildiği her şeye rağmen dimdik ayakta durmalarından belli” dedi.

Polat: “Ülkemiz gençleri ve sanatçıları destekleniyor”
New York’ta 1949 yılında kurulan Amerikan Türk Cemiyeti’nin Program Direktörü Doğa Kayalar Polat Genç Fotoğrafçılar Yarışması’nın Haluk Soykan’ın değerli maddi ve manevi katkıları sayesinde büyük bir başarıyla ilerlediğini, bu ödülün ülkemiz öğrencilerini ve sanatçılarını desteklemek ve tanıtmak hedeflerinin önemli bir parçası olduğunu söylüyor.

Genç Fotoğrafçılar Yarışması’nın mimarı ve destekçisi Haluk Soykan bu ödülün gençleri desteklemek için küçük ama önemli bir adım olduğunu belirtiyor: “Genç Fotoğrafçılar Ödülü henüz kariyerinin başlangıcında olan ve gelecek vadeden sanatçıların ilgi duydukları bir sanat formu olan fotoğrafçılığı desteklemek üzere attığımız küçük ama önemli bir adımdır. Bu yarışmaya katılan siz öğrenciler anlatmaya çalıştığımız bu yolu seçerek doğru kararı verdiniz ve bizler sizinleyiz. Ve eğer bu yolda ilerlemek için fedakarlık yapmaya istekliyseniz, bizler de aynı şekilde istekliyiz.”

Amerikan Türk Cemiyeti’nin kültür ve sanat alanındaki yüzü olan Moon and Stars Project’in temsilcileri Binnaz Saktanber ve Ayça User, bu başarılı programı Amerikan Türk Cemiyeti bünyesi içerisinde hayata geçirmiş olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını söylüyor ve programa desteklerinden ötürü başta Haluk Soykan ve katılımcı üniversiteler olmak üzere, Boston Güzel Sanatlar Müzesi küratörleri, Elipsis Galeri ve Cevizli Görsel İletişim’e teşekkürlerini sunuyor.

Genç Fotoğrafçılar Ödülü’nü Kazananlar
Genç Fotoğrafçı Ödülü (5,000 $): Osman Demir, Mimar Sinan Üniversitesi 1. Mansiyon Ödülü (2500 $): Çağın Coşkunırmak, Akdeniz Üniversitesi 2. Mansiyon Ödülü (2500 $): Melih Cevdet Teksen, Kocaeli Üniversitesi

Diğer Katılımcılar: Can Boyan, Başak Aras, Berkay Tezcan, Burçin Ayebe, Emel Bayat, Emin Yüksel, Ertaç Er, Ezgi Toral, Melek Karakayalı, Halit Onur Sandal, Merve Yüzük, Müge Mahmutçavuşoğlu, Murat Ekmekçi, Okan Ulusoy, Rafet Diker

Moon and Stars Project
Türkiye ile A.B.D. arasında ekonomik, diplomatik, eğitimsel ve kültürel bağları geliştirmek üzere kurulan ve Amerika’nın en eski kar amacı gütmeyen kuruluşu olan Amerikan Türk Cemiyeti’nin bünyesinde faaliyet gösteren Moon and Stars Project, A.B.D. ve Türkiye arasındaki kültürel etkileşimi geliştirmek ve Türkiye’nin kültür sanat alanında değişen yüzünü ön plana çıkarmak amacıyla çalışmakta ve sanatçılara çeşitli projelerde sponsorluk ve burs imkânları sunmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT