Genco Gulan `Seni Seviyorum`

Tarihler: 14 Şubat 2009 Cumartesi ~ 07 Mart 2009 Cumartesi

Yer: Pg Art Gallery

Adres: Cevdetpaşa Cd. No: 15/3 Bebek / İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 263 33 90 - www.pgartgallery.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 14, 2009 ~ Mar 7, 2009
GENCO GÜLAN “Seni Seviyorum”
Pg Art Gallery
14 Şubat – 7 Mart 2009

Sanat insanın ayaklarını yerden kesebilir mi? Peki ya aşk?
Geçtiğimiz yıl Milano, Zagreb, Paris ve Seul’de başarılı sergiler yapan Genco Gülan’ın “Seni Seviyorum” başlıklı sergisi 14 Şubat sevgililer gününde Pg Art Gallery’de izleyicilerle buluşuyor.

Genco Gülan’ın “Seni Seviyorum” serisi, daha önce yine Pg Art Gallery’de sergilediği, bilgisayar modelleme ile üretilmiş dijital yapıtlardan oluşan “Düş” isimli serinin devamı niteliğindedir. Sporcuların serbest düşüş anlarını gökyüzünde fotoğraf ve video ile kaydetmiş olan sanatçı, bilgisayar ile müdahalenin minimumda tutulduğu “Seni Seviyorum” serisindeki yeni yapıtlarıyla insanın uçabileceğini kanıtlıyor.

Sanatçı projesi için iki sene boyunca, Türkiye Yüzme Federasyonu’nuna bağlı şampiyon “Kule ve Tramplen Atlama” sporcuları ile çalışmış. İzmir’de yapılan çekimlerde, on metrelik bir kuleden atladıktan sonraki birkaç saniyelik serbest düşüş esnasında sporcular farklı açılardan fotoğraflanmış.

Gülan’ın yapıtları, insanoğlunun uçma rüyasını belgelerken, fotoğraflar ayakları yerden kesebilecek duyguları görselleştirmeye çalışıyor. Seri aynı zamanda Yves Klein’ın 1960 yılında gerçekleştirdiği Le Saut dans le Vide (Leap into the Void) isimli performans fotoğrafına da direkt referans veriyor.

Paris merkezli Idoménée dergisinde, editör Juan Santos’un seçkisi ve Marcus Graf’ın sunuşu ile özel bir bölüm ayrılan yapıtlar, 7 Mart 2009 tarihine kadar Pg Art Gallery’de izlenebilir.

Sergi Pazartesi günleri hariç her gün 11:00 – 19:00 saatleri arasında gezilebilir.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT