Ghada Amer “Failing Shahrazad”

Tarihler: 08 Eylül 2009 Salı ~ 25 Ekim 2009 Pazar

Yer: Dirimart

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 8, 2009 ~ Eki 25, 2009
Tuvallerinde kullandığı kadın bedeni çalışmalarıyla dikkat çeken dünyaca ünlü sanatçı Ghada Amer Türkiye’deki ilk kişisel sergisi “Failing Shahrazad” ile Dirimart’ta …

“Her kadın bedenini sevmeli ve onu baştan çıkarıcı bir araç olarak kullanmalı’’ diyen Ghada Amer, batı ve doğu kültürlerinin temel nosyonlarını sorgulayarak, feminist bir bakış açısıyla kadın temasını aşk, cinsellik ve tutku gibi başlıklar altında işliyor.

Tuval üzerine dikiş tekniği ile çalışan Ghada Amer’in çalışmaları uzaktan bakıldığında aşağıya doğru akan koyu boyanmış blok boyalar gibi görünse de yakına gelindiğinde ince işlemeler kendini gösteriyor; her küçük detay bütünde bir mesajı destekliyor.

Resmettiği kadınları genellikle duygusal ve provokatif olarak nitelendiren Ghada Amer, kadın bedenini yücelterek, kadının vücudu üzerine hâkimiyetini kısıtlayan her tür sisteme karşı çıkıyor.

1963 yılında Kahire’de doğan Ghada Amer, New York’ta yaşıyor ve çalışıyor. Tel Aviv Modern Sanat Müzesi’nde kişisel sergi açan ilk Arap sanatçı olma özelliği taşıyan Amer’in katıldığı sergiler arasında: Greater New York, PS1 (2000); Gagosian Galeri, New York (2006); Brooklyn Müzesi, New York (2008). Bienaller: Johannesburg Bienali (1997), Venedik Bienali (1999), Lion Bienali (2000), Whitney Bienali (2000), Kwangju Bienali (2000), Sidney Bienali (2006).

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT