Giampaolo Gentili -Yüzleşme

Tarihler: 07 Mart 2013 Perşembe ~ 27 Mart 2013 Çarşamba

Yer: Doku Sanat Galerileri

Adres: Avukat Süreyya Ağaoğlu Sok. (Ihlamur Teşvikiye Yolu), Köşe Apt. No:10/10-D, Teşvikiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 246 24 96

Faks: 0212 246 38 42

Web: http://http://www.dokusanat.com

E Posta: doku@dokusanat.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 7, 2013 ~ Mar 27, 2013
Giampaolo Gentili -Yüzleşme

Giampaolo Gentili 1972 yılında Roma’da doğdu.

Büyük İtalyan fotoğraf sanatçılarından Giacomelli, Merisio, Jodice ve Roiter’in izlerinde yetişir. 13 yıldır Türkiye ile evlidir ve 2010 yılından beri Ege kıyılarında yelkenli teknesi üzerinde yaşar. Ege Denizi’nin etkisiyle ve “sınırları” aşma gereksinimi sayesinde, empresyonizm ve dekonstrüktivizm akımlarına odaklanarak, resim sanatını çalışmaya başlar, işte bu aşamada “resim ve fotoğraf arasında bir diyalog” kurma özelliğine sahip yeni bir sanatsal obje yaratmayı arzular. Bir ressamın, çizdiği resim için bir fotoğraftan esinlenmesinin tam tersine, Gentili karelerini gerçekleştirmek için resimlerden esinlenmektedir.

Sanatçının farkındalığının meyvesi olan bu teknik, dijital kolajlar yardımıyla değil de sokakta bulunan sanayi atıklar aracılığıyla doğmuştur; ki Gentili bu atıkları “fırçaları” olarak nitelendirmektedir. Bu teknikle hayata geçirilen kareler ilk kez 2012 İstanbul Uluslararası Sanat Fuarı - Tüyap’ta ve Türkiye Cumhuriyeti Roma Büyükelçiliği Sergi Salonunda gerçekleşen kişisel sergide sergilenmiştir. Gentili’nin tüm çalışmaları kanvas bez üzerine basılmış olup tirajı tek kopya ile sınırlıdır.

www.giampaologentili.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT