Gitme Turnam Karma Sergi

Tarihler: 06 Kasım 2013 Çarşamba ~ 16 Kasım 2013 Cumartesi

Yer: Galeri Işık Teşvikiye

Adres: Teşvikiye Cad. No:152 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 233 12 03

Web: http://http://www.galeriisik.com/tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 6, 2013 ~ Kas 16, 2013

Symbiosis Sağlık ve Doğa Gönüllüleri Derneği’nin, Anadolu’da yok olmak üzere olan turnaları kurtarmak için başlattığı projeye destek amacıyla bir araya gelen 19 usta sanatçı, “Gitme Turnam”adlı karma sergiyle 16 Kasım 2013 tarihine kadar Feyziye Mektepleri Vakfı’na ait Galeri Işık Teşvikiye’de olacak.

10 binlerce yıldır Anadolu’da yaşayan Telli Turna artık bu topraklarda üremiyor. Dünyada sadece 20 çiftten az kalmış olan Anadolu Dağ Turnası’nı ise bizden sonraki nesillerin görememesi söz konusu. Oysaki turnalar, Anadolu ve Anadolu kültürünün en önemli simgesi…

Symbiosis Sağlık ve Doğa Gönüllüleri Derneği’nin, Doğu ve Orta Anadolu’daki sazlıklarda yaşayan, aşırı otlatma, konvansiyonel tarım uygulamaları ve sulak alanların kurutulması sonucunda yaşam alanları yok edilen turnaları kurtarmak üzere sanatçılarla birlikte yürüttüğü proje, Feyziye Mektepleri Vakfı’nın da desteği ile Galeri Işık Teşvikiye’de hayat buluyor.

Nesli tükenmekten olan turnalar için; Mevlüt Akyıldız, Mustafa Ata, Ertuğrul Ateş, Zahit Büyükişliyen, Adil Can, Ahmet Çerkez, Handan Figen, Ergin İnan, Fevzi Karakoç, Şirin İskit Kanberi, Gülveli Kaya, Ekrem Kahraman, Gülsün Karamustafa, Komet, Bihrat Mavitan, Bahar Oskay, Erman Özbaşaran ve Süleyman Saim Tekcan gibi günümüz Türk resminin en önemli sanatçıları, derneğin ‘Turna Koruma Projesi’nde bir araya geliyor. Eserlerini “Gitme Turnam” adlı karma sergide sergileyecek olan sanatçılar, derneğin ‘Turna Koruma’ projesine de eserleriyle kaynak sağlayacak.

Sergiye katılan sanatçıların ortak amacı, 14 bin yıl önce göbekli tepedeki sütunlara nakşedilen, türkülerimizde, masallarımızda, halk edebiyatında sevgiliye haber uçuran ve sevginin sembolü olan turnaların yok olmasıyla koskoca bir kültürün de yok olduğunu, dahası sanatı da böylelikle yok ettiğimizi anlatmak ve halkı bu konuda bilinçlendirmek. Sergide yok olmak üzere olan kelaynaklara dikkatimizi çeken ve ‘kuş ressamı’ olarak bilinen Salih Acar’ı hatırlamak için, onun da bir eserine de yer verilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT