Gördüğünüzün Ötesine Geçmeye Hazır Mısınız?

Tarihler: 02 Mayıs 2013 Perşembe ~ 01 Eylül 2013 Pazar

Yer: Perili Köşk

Adres: Baltalimanı Hisar Cad. Perili Köşk No:5 Rumeli Hisarı Sarıyer İstanbul

Telefon: 0212 393 52 00

Web: http://http://www.borusancontemporary.com

E Posta: info@borusancontemporary.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 2, 2013 ~ Eyl 1, 2013
Gördüğünüzün Ötesine Geçmeye Hazır Mısınız?

Borusan Contemporary'de Yeni Sergi: Datascape

Borusan Contemporary, küratörlüğünü Benjamin Weil'in yaptığı Datascape sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Teknolojinin, gerçekliğin dönüşümüne yaptığı katkının sanata yansımasını ele alan sergi, 27 Nisan Cumartesi günü Perili Köşk'te sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Borusan Contemporary, yine ses getirecek ilginç bir sergiyi sanatseverlerle buluşturuyor. Küratörlüğünü Benjamin Weil'in yaptığı "Datascape" adlı sergide, teknolojinin, gerçekliği nasıl dönüştürdüğü, dünyaya ve manzaralara bakışımızı nasıl değiştirdiği sorgulanıyor. Çıplak gözle görebildiğimizin ötesindeki gerçeklikleri, olup bitenleri irdeleyen "Datascape" sergisinde Burak Arıkan, Angela Bulloch, David Claerbout, Ryoji Ikeda, Michael Najjar, Enrique Radigales, Thomas Ruff, Karin Sander, Charles Sandison ve Pablo Valbuena adlı sanatçıların eserleri yer alacak. Datascape, 27 Nisan-1 Eylül 2013 tarihleri arasında açık kalacak.

Gördüğünüzün Ötesinde

Ressamlar yüzyıllardır manzaraları arka plan olarak kullandılar veya yaptıkları çalışmalarda konu ettiler. Bu sergide yer alan sanatçılar da gerçek ya da hayali çevrelerini resmetme geleneğini sürdürüyor. Bunu yaparken de dünyayı algılama şeklimizi değiştiren girift görseller ve geliştirilmiş veriler üzerine derinlikli olarak düşünüyorlar. Her sanatçı farklı bir yaklaşım sergilerken, teknolojinin manzaraya bakışımızı değiştiren boyutlarını ortaya koyuyor.

Günümüzde peyzaj, giderek manzaraya benzeyen sayısız ekranın (akıllı telefon, bilgisayar, vb.) ara yüzlerinin birleşimine dönüştü. Doğa, hâlihazırda var olana ek olarak insanlar tarafından sonradan üretilenlerin de bir bileşimidir. Dolayısıyla artık çıplak gözle görünenin ötesine geçmek, "gördüğünüzün ötesindeki gerçekleri" görmek zamanı geldi. Manzarayı varoluşsal bağlamda kavrayabilir, bu sayede doğa ve bilgiyi de tekrar gözden geçirebiliriz. Bu noktada karşımıza çıkan “geliştirilmiş gerçeklik” yeni bir peyzajdır. Bir datascape’tir...

Benjamin Weil

Paris'te doğan ve büyüyen Weil, 1989 yılında Whitney Bağımsız Çalışma Programı'ndan mezun oldu. Çalışmalarını bağımsız olarak sürdürdüğü 1990'lı yıllarda küratör, aralarında Jenny Holzer, Doug Aitken ve Lawrence Weiner gibi isimlerin bulunduğu hem genç hem de tanınmış sanatçıların sipariş eserlerine adanmış, ada 'web isimli dijital yapım stüdyosunun kurucuları arasında yer aldı. 2000 - 2006 arasında San Francisco Modern Sanatlar Müzesi'nde Medya Sanatları Küratörlüğü yaptı. Bu dönemde Pipilotti Rist ve Christian Marclay gibi tanınmış sanatçılara yerleştirme siparişleri verdi. Ayrıca Gary Hill ve Matthew Barney gibi isimlerle çalıştı.

Weil, 2006 - 2012 yılları arasında Fondation d'entreprise Hermés'in sipariş video programı H BOX' da Sanat Direktörü olarak çalıştı. Projeyi oluşturmaktan ve en fazla 4 genç sanatçıyı seçerek tek kanallı video çalışması üretmekten sorumluydu. Video çalışması daha sonra Mimar ve Sanatçı Didier Faustino tarafından tasarlanan gezici bir gösterim odasında sergilendi. H BOX Programı kapanıncaya kadar dünyanın her yerinden sanatçılara 21 video çalışması sipariş edildi. Benjamin Weil 2009 senesinden bu yana İspanya’nın kuzeybatısındaki Asturia’da yer alan Laboral Centro de Arte y Creación Industrial'de Sanat Direktörlüğü yapıyor. Yeni bilişim teknolojileri ile ortaya çıkan sanat ve kültür formlarının üretilip yorumlandığı 2007 kuruluşlu merkez, sergiler, üretim atölyeleri ve tüm izleyicilere uygun eğitim programlarından oluşan geniş bir program sunuyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT