Gül Bolulu - Liflerin Dansı

Tarihler: 28 Temmuz 2011 Perşembe ~ 27 Ağustos 2011 Cumartesi

Yer: Meke Sanat

Adres: Mebusan Yokuşu, Ömer Avni Mah, Çelebi Hamamı Sokak No: 16 Fındıklı, Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 292 34 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 28, 2011 ~ Ağu 27, 2011

Gül Bolulu’nun Fiber Art olarak bilinen, değişik lif çeşitleri kullanarak tasarladığı çalışmaları 28 Temmuz 2011 Perşembe günü Meke Sanat’ta sanatseverlerle buluşuyor.

Sanatçı, kilim ve halı tekniğini kullanarak oluşturduğu tasarımlarında kendir ve sisal lifleri, pamuk iplikleri, farklı bitki lifleri, kurumuş yaprakları kullanmıştır. Dokuma panolarda doğadan detayları, çoğalmayı, doğadaki dinginliği ve zenginliği anlatmaktadır. Fiber Art olarak bilinen bu sanat ile bu sergide, lif ve tasarım arasındaki ritm, coşku ve uyum izlenebilir.

Gül Bolulu, 1988 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Ana Sanat Dalından mezun oldu. 1998 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsünde Tekstil-Dokuma bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Üniversitede eğitim yıllarında doğal boyamacılığı ve halı tekniklerini araştırmak için Çanakkale-Ayvacık yöresindeki köylerde stajını yaptı. Çıktığı fotoğraf gezilerinde Türkiye’nin Karadeniz, Ege, Güneydoğu Anadolu, Akdeniz bölgelerindeki halı ve kilim dokumalarını inceledi. 1990’dan bu yana, kilim tekniği ile oluşturduğu sanatsal tekstil çalışmaları, sanatçının fotoğraf ve resim bilgisinin birikimini yansıtmaktadır. Doğadaki her türlü estetik doku, tasarımlarının esin kaynağı olmuştur. 1990-2011 tarihleri arasında 20 kişisel, 35 karma sergiye katılan Gül Bolulu, şu anda Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Ana Sanat Dalında Öğretim Görevlisi olarak çalışmakta ve kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Sergi 28 Temmuz – 27 Ağustos 2011 tarihleri arasında Meke Sanat’ta görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT