Gülçin Anıl... İçimizdeki Tanrıça

Tarihler: 13 Ocak 2009 Salı ~ 31 Ocak 2009 Cumartesi

Yer: Ekavart Gallery

Adres: Süzer Sanat Merkezi Ritz Carlton Hotel Yanı Gümuşsuyu–İstanbul İstanbul

Telefon: (0212) 252 81 31

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 13, 2009 ~ Oca 31, 2009
İÇİMİZDEKİ TANRIÇA… Gülçin Anıl…
EKAV/Eğitim Kültür Araştırma Vakfı, Yılın ilk sergisinde 13 Ocak Salı günü ressam Gülçin Anıl’ın’’İçimizdeki Tanrıça” adlı eserleri ve Ferahnaz Deryan’ın heykellerine ev sahipliği yapıyor.

Tanrıça bir zamanlar Batı kültüründe ve dininde egemen bir figürdü,ama o günden bugüne bir sır durumuna geldi. Oysa bugün, gündelik hayatımızda çok önemli bir güç olarak yeniden ortaya çıkıyor. Toprağa dönerek, hayatı yok etmek yerine ona saygı duymayı öğrenerek ve daha alıcı, daha sezgisel, daha şefkatli olarak, kadınlığın doğasındaki bilgeliği, güzelliği ve gücü yeniden keşfediyoruz. Zamana meydan okuyan tanrıçanın mitleri, simgeleri ve ayinleri aracılığıyla bir zamanlar kim olduğumuzu anlayabilir ve bu yolla kendimizi yeniden keşfediyoruz.

Tanrıçaları kadınlara indirgedi Gülçin Anıl. Bu kadınlar, ışık tutan kadınlardı. Kolları kanatlarına dönüşüp uçabilecek olan. Ama yürüdükleri zemine de sıkı sıkı basan, güzel, cazibeli, albenili, mağrur duruşlu, üretken, ödünsüzlüklerinden ödün vermeyenlerdi onun kadınları.

Uçarcasına hafif, alev renkli yansımalarla tutuşan ruhları, kocaman güçlü kanatlara dönüşen kollarıyla onlar özgürlüğe sevdalı kadınlardır. Figürlerde, yüzlerde belirginlik yoktur. Bedenlerle geniş yaylar çizilir. Özgürleşme isteğini bunlarla hissettirir bize. Onun resmi, dansın hareketlerindeki estetiğin ve harekette gördüğü renklerin resmidir. Yağlıboya resimlerin yanı sıra ,heykeltıraş Ferahnaz Deryan’ın bronz heykelleri de sergide yer alacak.

13 Ocak – 31 Ocak tarihlerinde Ekavart Galeri tüm sanatseverleri “ İçinizdeki Tanrıça”yı keşfetmeye davet ediyor.
Sergiyi ayrıca eş zamanlı olarak Türkiye’nin ilk online sanat televizyonu www.ekavart.tv’ den izleyebilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT